HDZu u BiH 6 ili 7 mandata

Kako pristižu podaci s novih obrađenih biračkih mjesta, mijenjaju se i podatci. Ovo je uzorak DIP-a za XI. izbornu jedinicu u 23.00 sati na uzorku obrađenih 45 od ukupno 265 biračkih mjesta.

U najnovijem priopćenju DIP-a, prema obrađenih 45 biračkih mjesta, od ukupno 265, HDZ je osvojio 76,53 % glasova. HDZ slijedi Neovisna lista - Jerko Ivanković Lijanović sa 12,57% glasova. HSP imanešto manje od 5% i najvjerojatnije će i te glasove preuzeti HDZ ukoliko HSP ne prijeđe prag.

Broj mandata iz XI. izborne jedinice ovisi direktno o odzivu birača u RH. Budući da je u RH relativno niži prosjek od očekivanog a u dijaspori izuzetno velik zbog difamacije Hrvata iz BiH i iseljeništva očekuje se da bi iz ove izborne jedinice moglo biti delegirano čak 7 zastupnika za hrvatski Sabor.

Dakle, HDZ je pobjednik i bez ovih 6 ili 7 mandata u BiH jer su u RH osvojili 62 mandata, pet više od SDP-a. Gdje će HDZ još pronaći desetak zastupnika za većinu u hrvatskom Saboru? 2 ili 3 umirovljenika, 2-3 iz MANjina (nadamo se ne iz SDSS-a i SDA)a vjerojatno i 6-7 zastupnika HSS/HSLS-a koji su spremni za dva tri ministarska mjesta prodati načela. Hajde, nek se IDE DALJE. Vrijeme je prijeći u opoziciju i početi kritizirati vladajuće:))

Primjedbe

Popularni postovi