DAN DRŽAVNOSTI

Jugonostalgičari se i danas sa sjetom prisjećaju 29. 11. i proslave dana državnosti. Oni koji su se zatekli u Americi za July 4th, također znaju s koliko nacionalnog ponosa Ameri obilježavaju svoj dan državnosti: zastavice su svuda, i na psećim kućicama. Kad se u Hrvatskoj pojave tri zastave na pristojnoj udaljenosti, onda je to šovinizam. Ljudi se ovdje opuste još samo na Thompsonovim koncertima - kao da slute da će im i ta mogućnost uskoro biti uskraćena.
Vijest je to što će sadašnji predsjednik države, zamislite, prvi put za sedam godina mandata položiti cvijeće na grob svog prethodnika, utemeljitelja moderne Hrvatske. Važnije od svega je regionalno druženje pod pokroviteljstvom ruskog Velikog baćuške. Jadna majko, jadnih svatova?!

U BiH je malezijski premijer došao objasniti kako on zamišlja multi-kulti društvo. Svi su jednaki, samo su Muslimani jednakiji. Reče to i pokloni Ceriću 10ak tisuća eura za novu đamiju u Breki, tamo gdje je vjerojatno nikad nije bilo.

Dodik je za slučaj nasilne smjene spreman organizirati moderni Gazimestan. Možda je i u pravu. Jer čemu izbori, čemu gluma demokracije ako su bonske ovlasti modernog maharadže Lajčaka iznad temeljnih ljudskih prava - birati i biti biran, predstavljati one koji su ti dali legitimitet.

U Bugojnu odgovor Velikomuslimana šačici Hrvata koji su pomislili da imaju pravo konačno saznati tko je odgovoran za ubijanje civila, logore za neposlušne Hrvate... Ratni šerif Mlaćo i aktualni ministar obrane Selmo Cikotić likuju. Ana Drmać se u Večernjem ne može isčuditi: http://www.vecernji-list.hr/. Dobili su još jednu bitku za ćisto, zeleno Bugojno.
Danas će na Ajvatovici slavodobitno ponijeti barjak s polumjesecom. Gdje su oni dojučerašnji mirni susjedi koji su se znali pomoliti sv. Ivi kao svome??

Jučer Bosna u Podmilačju (kažu da je provincijal dobro govorio, ali ne znaju o čemu), danas Hercegovina i ostatak svijeta u Međugorju, mole za mir. Nebo kao da ne čuje, kao da je na drugoj frekvenciji.

Primjedbe

Popularni postovi