U Splitu 26. listopada predtavljanje knjige Kazimira Katalinića "Od poraza do pobjede"

U izdanju Naklada Trpimir Zagreb izdani su I. i II. svezak knjige Kazimira Katalinića: OD PORAZA DO POBJEDE – Povijest hrvatske političke emigracije 1945. – 1990. Prvi svezak se odnosi na razdoblje od 1945. do 1959.godine, dok se drugi svezak odnosi na razdoblje od 1960. do 1974. godine. Predstavljanje ovih dvaju svezaka, u organizaciji Hrvatske udruge Benedikt, održat će se u četvrtak 26. listopada 2017. s početkom u 19 sati u dvorani Dominikanskog samostana u Splitu.
Knjigu će predstaviti Josip Jović, novinar i publicist, mr. sc. Šime Letina, dugogodišnji bliski suradnik prof. Katalinića i mr. sc. Ante Šošić, zamjenik župana SD županije, dok će događajem moderirati diplomirani novinar Ivan Baćak. Uvodnu pjesmu Trubač sa Seinne, posvećenu Bruni Bušiću, izvest će mladi glumac splitskog HNK, Pere Eranović.
U novoj knjizi autora Kazimira Katalinića aktivnog sudionika političke emigracije nakon Drugog svjetskog rata, analiziraju se desetljeća političke borbe organizacija i skupina koje su djelovale protiv tadašnjeg državnog ustrojstva.
Sudionik zbivanja, pisac političkih, povijesnih i socioloških rasprava u emigrantskom tisku, Kazimir Katalinić autor je knjige “Od poraza do pobjede”, s podnaslovom “Povijest hrvatske političke emigracije 1945.-1990.” Neki je kritičari i povjesničari uvrštavaju među prve knjige koje sintetiziraju hrvatsko emigrantsko političko djelovanje. U četiri sveska, od kojih su prva dva predstavljena u Vukovaru i Vinkovcima 20. studenoga, kronološki se prikazuju događaji i političko-emigrantska strujanja nakon Drugog svjetskog rata.

Primjedbe

Popularni postovi