12 novih vozila Zavodu za hitnu medicinsku pomoć SDŽ



Ispred zgrade Splitsko-dalmatinske županije župan Zlatko Ževrnja predao je ključeve osam novih vozila  Zavodu za hitnu medicinu Splitsko-dalmatinske županije. U ime Zavoda, vozila je preuzeo ravnatelj ustanove dr. Leo Luetić . Uz osam predanih  vozila nabavljena su i četiri vozila za sanitetski prijevoz, čime ukupna vrijednost nabavljenih vozila iznosi 5 700 000 kuna.
"Ovo je značajan trenutak za Splitsko-dalmatinsku županiju i Zavod za hitnu medicinu jer imamo osam novih vozila koja će doprinijeti boljoj kvaliteti rada naše županijske ustanove. Ova vozila biti će raspoređena na području grada Splita, ali i šire okolice i na taj način pokriti skoro čitavo područje naše županije. Dakako, ovo smo financirali iz decentraliziranih sredstava županije, a gotovo svake godine imamo nabavku novih vozila" -  rekao je župan.

"Na ovaj način smo dobnu granicu vozila spustili na tri godine i sada u ustanovi imamo 105 vozila i 500 djelatnika. S ovim smo doprinijeli boljoj sigurnosti i zdravstvenoj skrbi svih naših sugrađana", poručio je Ževrnja i istaknuo važnost što županija stalno financira nabavku novih vozila.
U prošloj smo godini imali oko 25000 intervencija na terenu i možemo reći da sustav Hitne medicine zadovoljava kriterije više od 80% u okviru „zlatnog sata“, odnosno dolazak u roku od 10 minuta u gradskim i do 20 minuta u vanjskim područjima -  dodao je dr. Luetić.

Na kraju je dr. Luetić izrazio zadovoljstvo voznim parkom s prosječnom starosti vozila u hitnoj medicini od tri godine, a u sanitetskom prijevozu šest godina, što ih svrstava u sami vrh u Hrvatskoj. Naglasio je da im je potreban i medicinski helikopter, od kojega neće odustati jer bi im bio od velike pomoći.

Primjedbe

Popularni postovi