Intervju Donalda Trumpa za njemački Der Spiegel


Donald Trump: – Hrvati u BiH imaju pravo na svoj entitet!

U nedavnom interviewu za poznati njemački magazin Der Spiegel, kontroverzni republikanski kandidat na izborima za predsjednika USA Donald Trump se dotakao i europskih tema.
Na pitanje novinara Klausa Brinkbäumera o protjerivanju novinara toga lista iz Turske Trump je izjavio: – “Turska nije demokratska zemlja i izvor je problema kako u Siriji tako i u dijelu Europe. Moramo učiniti sve da osiguramo iskreno partnerstvo sa Rusijom u budućnosti jer tako možemo lakše eliminiratu njezin utjecaj. Suzbijati njeno širenje i na druge načine, npr davanjem potpore onima koji su ugroženi od njene politike,Alavitima, Armenima, Kurdima, Hrvatima u BiH…” – prenosi fb grupa Hrvatska republika Herceg-Bosna
Na pitanje Brinkbäumera kako ta potpora ima izgledati Trump je izjavio; – “Ekonomska i politička, a po potrebi i još šira potpora, Glede npr Kurda i Hrvata u BiH nužno je osigurati njihovu političku teritorijalnu ravnopravnost u odnosu na one koji sprovode tursku politiku, dakle stvaranje posebnih teritorijalnih cjelina, – ne posebnih država već federalnih jedinica sa širokim ovlastima u okviru postojećih država.
Na upit novinara o Trumpovoj nedavnoj izjavi koja je podigla mnogo prašine u Njemačkoj, da je Angela Merkel “jedna obična luda baba”, Trump je izjavio da je ta njegova izjava istrgnuta iz konteksta ali da doista smatra da je politika aktualne njemačke kancelarke prema imigrantima pogrešna i suicidalna po tu zemlju.

Primjedbe

Popularni postovi