'Kritike dobrodošle' - gdje je samokritika drugovi?

Foto: CROPIX

Škorić napao Baldasara zbog EPK, gradonačelnik odvratio: Kritike su uvijek dobrodošle

Za 15-ak dana u Banovinu će biti dostavljen evaluacijski list na temelju kojeg je odlučeno da Split ne ulazi u uži izbor za EPK
Nakon vijesti da grad Split nije ušao u uži izbor za Europsku prijestolnicu kulture, šef splitske oporbe Petar Škorić, na svom Facebook profilu prozvao je gradonačelnika Ivu Baldasara i SDP, zahvaljujući čijoj nesposobnosti, bahatosti i ignoriranju svake stručnosti, Split ostaje u mračnoj špilji. Škorić je napisao kako i Baldasar vjerno prenosi i provodiMilanovićevu nesposobnu i arogantnu vladavinu.

Gradonačelnik Baldasar istaknuo je kako je i on sam razočaran što Split koji je imao dobru startnu poziciju, nije ušao u uži izbor za prijestolnicu kulture, ali kako na tome neće i ostati. 

- I ja sam razočaran kao i cijeli tim. Mislili smo da imamo dobru startnu poziciju. Svi smo se trudili na prezentaciji kao i onih godinu dana dok se to radilo, međutim bolji su pobijedili. To vam je kao sportsko natjecanje. Ono što je meni važno je da mi nećemo odustat. Ispali smo iz utrke, ali ona i je bila predviđena na način da vas tjera da radite na tim programima tokom vremena i nakon eventualnog dobivanja te titule. Žao mi je što smo izgubili, ali ćemo nastaviti raditi po programu onako kako smo zamislili uz neke male korekcije - istaknuo je Baldasar. 

Mnogi su mu prigovorili da se priprema nije dobro obavila, posebice u onom dijelu dokumentacije koja je trebala biti priložena. Sve je zapravo malo kasnilo. 

- Moguće je. Kritike su uvijek dobrodošle, ali mislim da će pravu sliku pokazat evaluacijski list koji će nam dostaviti za petnaestak dana pa ćemo vidjeti kako su evaluatori procijenili što je bilo ono što nas nije odvelo u drugi krug - zaključio je Baldasar.

PRVA VIJEST

Na svom facebook profilu, šef splitske oporbe Petar Škorić oglasio se o propalom pokušaju Grada za Europsku prijestolnicu kulture. 

Žestoko se obrušio kritizirajući gradonačelnika Ivu Baldasara kao i SDP u ironičnom smislu na dobro pripremljenoj kandidaturi grada Splita za EPK. Navodi kako stilMilanovićeve bahatosti i nesposobne vladavine, Gradonačelnik vjerojatno prenosi i provodi u kulturi grada Splita.
Prenosimo tekst u cijelosti:

"Čestitke gradonačelniku Baldasaru i SDP-u na kvalitetno pripremljenoj kandidaturi za Europsku prijestolnicu kulture, tako da se Dubrovnik, Osijek, Pula i Rijeka plasiraju u drugi krug natjecanja za EPK, a mi ostajemo u mračnoj špilji zahvaljujući njihovoj nesposobnosti, bahatosti i ignoriranju svake stručnosti. Stil Milanovićeve arogantne i nesposobne vladavine Baldasar vjerno pronosi i provodi u kulturi Splita, a sve više i u svim drugim područjima društvenog života na štetu građana. Odgovorni za to moraju i odgovarati!"

Primjedbe

Popularni postovi