Hitnoj pomoći donirana vozila u vrijednosti 4,5 milijuna kuna

Foto: Vojko Bašić / CROPIX


Zavod za hitnu medicinu bogatiji je za 11 vozila
Zavod za hitnu medicinu je za prošlu godinu nabavio 11 vozila iz decentraliziranih sredstava. Ukupna vrijednost vozila je 4.431.250 kuna. Od toga je 9 vozila žute boje nabavljeno za hitnu medicinsku pomoć, a 2 vozila za sanitetski prijevoz. 

Vozila za hitnu medicinu su VW Transporter T5 2.0 TDi, 130 KW/180 KS, a vozila za sanitetski prijevoz Citroen Jumper 3.0 HDi, 130KW/180KS. Sva vozila su isporučena koncem godine točnije u prosincu, a dva vozila za sanitetski prijevoz su iza toga, početkom 2015. puštena u rad.

Na vozilima za hitnu medicinu zatražene su neke preinake te je aneksom ugovora određen novi rok isporuke 31. ožujka 2015. Pored preinaka napravljenih od strane naručitelja, Zavod je u sva nova vozila ugradio sustave za praćenje i nadzor.
 
Primopredaju devet vozila hitne medicinske pomoći i dva vozila sanitetskog prijevoza Zavodu za hitnu medicinu SDŽ upriličio je i sam Župan Zlatko Ževrnja dok je u ime Zavoda za hitnu medicinsku pomoć primio ravnatelj Leo Luetić. Ukupna vrijednost dostavljenih vozila je 4.5 milijuna kuna.

- Treba istaknuti i pohvaliti rad Zavoda za hitnu medicinu koji inače djeluje u teškim uvjetima, u neodgovarajućim prostorima, a sve svoje obveze izvršavaju odlično i na vrijeme. Županija će se i dalje angažirati i pomagati ovu našu značajnu ustanovu, tražeći adekvatno rješenje za njihov rad - istaknuo je Ževrnja.

Primjedbe

Popularni postovi