Nino Raspudić o sučeljavanju na RTL-u


Pobjednica ove runde je Kolinda, a TV sučeljavanja će biti presudna

Iako se aktualni predsjednik kasnije “dizao” konačni rezultat je ostao na strani protukandidatkinje. Josipović je djelovao umorno i bez energije, a Kolinda odlučno, ocijenio je za direktno.hr Raspudić
Zaoštrena i agresivnija retorika obilježila je prvo sučeljavanje predsjedničkih kandidata na programu RTL-a u drugom krugu izbora.
Više od devedeset minuta dug duel u kojem je Kolindu Grabar Kitarović i Ivu Josipovića ispitivao voditelj Igor Bobić, za portal Direktno komentirao je profesor na Filozofskom fakultetu u Zagrebu i Mostaru Nino Raspudić.
Prema njegovom mišljenju sučeljavanje je bilo puno ozbiljnije i sadržajnije od svih prethodnih. Kao pobjednicu „ove runde“ vidi Kolindu Grabar Kitarović.
“Djelovala je energičnije i odlučnije. Ivo Josipović je djelovao umorno i bez energije, pogotovo prvih dvadesetak minuta. Iako se kasnije “dizao” konačni rezultat je ostao na strani protukandidatkinje”, komentirao je Raspudić.
Prema njegovom mišljenju ovakav način predstavljanja programa i odgovarajuće argumentiranje predsjedničkih kandidata imat će veliki značaj, štoviše – presudan.
“Budući da je utrka krajnje izjednačena, te da je terenskim radom vjerojatno već u prvom krugu napravljeno sve što se moglo, smatram da će upravo tv-sučeljavanja biti presudna za konačnu pobjedu”, rekao je Raspudić.
Istaknuo je kako su pitanja voditelja bila primjerenija nego na prvim sučeljavanja te su se ticala više predsjedničkih ovlasti, a manje pitanja osobnosti ili bizarnosti „kao što se to moglo vidjeti na sramotno vođenom sučeljavanju na javnoj televiziji”.
Ponovio je kako bi kandidatima postavio pitanje koje je već i ranije iznio u medijima kao i uvodnoj emisiji RTL- Duela.
“Pitao bih ih kako komentiraju izvješća američke ambasade u Zagrebu slana u Washington, koja su procurila na Wikileaksu, a iz kojih je razvidno da su 2009. tadašnji Glavni državni odvjetnik Bajić i ravnatelj Uskoka Bajić podnosili izvješća toj stranoj ambasadi o istragama u koje su u tijeku, pa čak i pokazivali tajne dokumente”, rekao je Raspudić.
Autor: Petra Rajković/direktno.hr
Objavi komentar

Popularni postovi s ovog bloga

Večernja molitva vlč. Zlatka Suca

ZNANJEM ĆEMO, A NE ORUŽJEM, STVARI PROMIJENITI NABOLJE

Karamarko usporedio Vladu sa zrakoplovom punim putnika, ali bez pilota i posade