Najmlađi vrtić u najstarijem gradu u Hrvatskoj

Najmlađi vrtić u najstarijem gradu u Hrvatskoj

Župan Splitsko-dalmatinske županije Zlatko Ževrnja i pomoćnik ministra regionalnog razvoja, Venko Ćurlin su jučer u gradu Visu, zajedno s gradonačelnikom Ivom Radicom otvorili moderni dječji vrtić i jaslice „Vis“ za oko 75 djece koja su tijekom izvođenja radova na ovomu objektu bili smješteni u prostorijama viške ambulante.



Viški župnik don Paulin Bjažević je prigodom blagoslova dječjeg vrtića i jaslica iskazao oduševljenju i radost zbog brige o najmlađima koji su nada za opstanak života na otoku.

Gradonačelnik Radica je ravnateljici vrtića poklonio gipsanu pločicu na kojoj je sam kao polaznik negdašnjega viškoga vrtića oslikao kako reče neki „budući vrtić“, najmlađi vrtić u najstarijem u gradu u Republici Hrvatskoj. 

On je u svom govoru zahvalio Ministarstvu regionalnog razvoja i županu Ževrnji za razumijevanje i stalnu  potporu za ovaj projekt, započet još u vrijeme bivše HDZ-ove Vlade a završen sada za vrijeme vlasti Koalicije. Upravo u toj činjenici gradonačelnik vidi matricu ponašanja koja bi morala biti pravilo kada se radi o projektima koji su za opće dobro šire zajednice.
Gradonačelnik se zahvalio i izvođačima radova, djelatnicima građevinskog obrta „Matas“ koji su za manje od dvije godine, dva mjeseca prije zadanoga roka, izvršili rekonstrukciju i nadogradnju staroga vrtića, te izgradili dječje jaslice ukupne površine 1080 metara četvornih. Financijska konstrukcija, 12,5 milijuna kuna, je omogućena iz sredstava EU fondova preko Ministarstva regionalnog razvoja i sredstvima grada Visa, a županija je sudjelovala kupnjom opreme, namještaja i didaktičkih sredstava.


Župan Ževrnja je u kratkom obraćanju podijelio radost s okupljenima te je naglasio potrebu ravnomjernog ulaganja na cijelom prostoru županije. Župan je zahvalio gosp. Ćurlinu što je Ministarstvo prepoznalo važnost ovoga objekta za grad Vis, izražavajući nadu u još bolje dane i veća ulaganja na ovaj naš udaljeni, ali prelijepi otok.

Na koncu prenosim i jedan zanimljiv FB komenatr ovoga dogadjaja:

Nediljko Simunovic Definitivno za mandata našeg gradonačelnika (HDZ),još jedan izvrstan pothvat. Prije nekoliko mjeseci otvoreno je novo nogometno igralište s umjetnom travom. Projekt vrijedan 2 milijuna kuna financirala je Splitsko-dalmatinska županija. I ako je naš župan Zlatko Ževrnja iz Dugopolja, svojim odnosom prema Visu pokazuje da jednako kao i svoje Dugopolje voli i Vis. Oko trinaest milijuna kuna vrijedan projekat za Vis znači puno. Uzvanici su se na licu mjesta uvjerili da je svaka kuna potrošena opravdano, imajući u vidu ljepotu i kvalitetu zgrade vrtića.

Primjedbe

Popularni postovi