Eko udruge protiv projekta CGO-a u Marišćini

Rijeka, 20. svibnja 2014. - Udruga Krizni eko stožer Marišćina, koja se protivi projektu županijskog centra za gospodarenje otpadom "Marišćina", jučer je na konferenciji za novinare objavila da im je Europska komisija potvrdila da bio-reaktor centra "Marišćina" nije sukladan europskim direktivama o smanjenju količine biorazgradivog otpada na odlagalištima.
Naveli su da im je Europska komisija u svom odgovoru potvrdila da se bio-reaktorsko odlagalište, kakvo je planirano centru „Marišćina“ ne smatra načinom smanjenja biorazgradivog otpada na odlagalištima.

Stoga Krizni eko stožer od primorsko-goranskog župana Zlatka Komadine i riječkog gradonačenika Vojka Obersnela traži objašnjenje kako će se riješiti problem odvajanja i zbrinjavanja biorazgradivog otpada.

Kako su pojasnili, to traže s obzirom na to da u tek donesenom Prostornom planu Primorsko-goranske županije nisu definirane lokacije za kompostane, a zbrinjavanje biorazgradivog otpada u centru "Marišćina" nije sukladno EU direktivama.

U Kriznom eko stožeru smatraju da je „Marišćina“ promašen, tehnološki zastario, ekonomski neisplativ i ekološki neprihvatljiv projekt. [H]

Autor: © Portal croenergo.eu (T.M.) / ENERGO MEDIA SERVIS

Primjedbe

Popularni postovi