Zmajlović Zadranima preporučio više komunikacije sa zainteresiranom javnošću


Zmajlović o Centru za gospodarenje otpadom u Biljanima Donjim

Zmajlović o Centru za gospodarenje otpadom u Biljanima Donjim
Zagreb, 08. ožujka 2014. - Ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović jučer se sastao s čelnicima Zadarske županije i Benkovca te podržao pristup da se oko izgradnje centra za gospodarenje otpadom u Biljanim Donjim što više komunicira sa zainteresiranom javnošću.
Ministarstvo je priopćilo kako je ministar Zmajlović razgovarao s gradonačelnikom Benkovca Brankom Kutijom, zamjenikom župana Zadarske županije Božidarom Longinom i direktorima tvrtki "Čistoća Zadar" i "Eko".

Oni su ga izvijestili o dosadašnjim aktivnostima vezanim uz centar za gospodarenje otpadom u Biljanima Donjim te o sanaciji odlagališta Diklo i odloženom kamenom agregatu nastalom oporabom troske u tvornici TEF Šibenik, tzv. "crnom brdu".

Pomoćnik ministra za inspekcijske poslove Goran Heffer izvijestio je o rezultatima koordiniranog inspekcijskog nadzora obavljenog u Biljanima Donjim. Istaknuo je da je tijekom nadzora potvrđeno da se ne radi o otpadu, nego o materijalu koji ima status sirovine i nalazi se dijelom na privatnom, a dijelom na zemljištu u vlasništvu Hrvatskih šuma. Najavio je da će obavijestiti o rezultatima analize uzoraka čim ih inspekcija zaprimi od ovlaštenog laboratorija.

U Ministarstvu podupiru da se oko gradnje Centra za gospodarenje otpadom u Biljanima Donjim što više komunicira sa zainteresiranom javnošću, kako bi potpune i točne informacije došle do svih stanovnika okolnih naselja, stoji u priopćenju.

Autor: © Portal croenergo.eu (M.P.) / ENERGO MEDIA SERVIS

Primjedbe

Popularni postovi