Otvoreno pismo Milijana Brkića, glavnog tajnika HDZ-a, Goranu Radmanu


"Manipulacija, obmana, ali i cenzura - kakvu je gledateljstvu HRT-a u četvrtak i petak servirao Goran Radman putem političkog magazina Labirint (četvrtak) te emisija Hrvatska uživo i Dnevnik 3 (petak) - već dugo nije zabilježena na ovim prostorima. A na području Europske unije, vjerujemo, nikada se nije niti mogla dogoditi.‪
I prije nego što je nametnut za ravnatelja HRT-a, znalo se da Radman može upravljati televizijom samo onako kako je 80-tih godina prošlog stoljeća naučio kada ga je komitet instalirao za direktora TV Zagreb. Ali, ovim je emisijama nadmašio i samog sebe iz tih partijskih dana!
Ni krajem 80-tih nisu se radili prilozi na tako vulgaran i proziran način kao što je u Labirintu napravljen onaj o Tomislavu Karamarku. Između ostalog, za sugovornike su odabrane dvije ekstremno pristrane osobe, koje zagriženo podržavaju predsjednika Josipovića, te izražavaju otvoreno neprijateljstvo prema svima onima koji ugrožavaju njegov reizbor. 
Važno je napomenuti da se pritom nije niti pokušalo fingirati „pravilo druge strane“ - nitko nije nazvao ni HDZ, ni njegovog predsjednika.
HRT ne samo da sudjeluje u od vrha države potaknutoj i osmišljenoj kampanji protiv Tomislava Karamarka - a čiji je cilj pošto-poto prikazati ga kao lošeg predsjednika HDZ-a - nego je Radmanovom zaslugom HRT morao i otvoriti tu nemaštovitu kampanju. Uistinu ponižavajuće za javni radiotelevizijski servis! No ta kampanja, unatoč svoj sili naručenih propagandističkih tekstova i priloga u režimskim medijima, neće ostvariti svoje ciljeve: HDZ će imati pobjedničkog kandidata za predsjednika RH, a pobijedit će i na europskim izborima i na onima parlamentarnima.
Iz te nam je kampanje posve jasno kako bi Josipović želio drugu osobu na čelu HDZ-a - onu koja bi ga podržala na idućim predsjedničkim izborima. Cilj te kampanje - koju odnedavno udruženi Josipović i Milianović vode preko režimskih medija - također je pokušati skrenuti pozornost javnosti sa svih njihovih afera, kao i s njihovoga dokazanog neznanja i nekompetentnosti.
Emisijama kao što su Labirint, Dnevnik 3 i HUŽ HRT je demonstrirao ne samo nekorektnost i neprofesionalnost, nego i besprizornu neodgovornost spram svojih gledatelja, hrvatskih građana svih političkih opcija, koji plaćaju pretplatu kako bi dobili cjelovitu, nepristranu, vjerodostojnu informaciju.
Javno pozivamo Gorana Radmana da prestane voditi HRT ideologijom 80-tih. Neka napokon prihvati da smo ipak u 21. stoljeću. Neka napokon shvati da je HTV javna, a ne partijsko-državna televizija. A ne da i dalje ima ulogu Josipovićeve i Milanovićeve medijske samoposluge.
Srdačan pozdrav, Milijan Brkić, glavni tajnik HDZ-a"
Objavi komentar

Popularni postovi s ovog bloga

Večernja molitva vlč. Zlatka Suca

ZNANJEM ĆEMO, A NE ORUŽJEM, STVARI PROMIJENITI NABOLJE

Karamarko usporedio Vladu sa zrakoplovom punim putnika, ali bez pilota i posade