Ministar Zmajlović poziva (grado)načelnike na uzajamnost u rješavanju problema oko zbrinjavanja otpada

Zagreb, 05. ožujka 2014. - Ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović pozvao je danas na solidarnost čelne ljude lokalnih samouprava u Splitsko-dalamtinskoj i susjednim županijama kako bi se riješio problem s odlaganjem smeća u Trogiru i Makarskoj.
"Probleme moraju rješavati gradonačelnici, oni koji preuzmaju odgovornost za vođenje svojih lokalnih samouprava. To je zajedničko pitanje, nije to pitanje samo Trogira i Makarske, to je problem svih građana Hrvatske, tako da očekujem solidarnost gradonačelnika i načelnika na području županija, Splitsko-dalmatinske i susjednih županija, i onih gradova koji imaju legalna odlagališta", izjavio je Zmajlović novinarima uoči sjednice Vlade.

Upitan što će se dogoditi ako ta solidarnost izostane, ministar odgovara kako država ima instrumente za rješavanje problema, no nije konkretno kazao na što misli.

"Imamo krajnji instrument, ali to će na kraju biti preskupo za građane i zato inzistiram na solidarnosti i da odgovorni ljudi u lokalnoj samoupravi sjednu i riješe problem u korist svih građana", kazao je Zmajlović, naglasivši da za rješavanje problema imaju još nekoliko dana.

Dajemo im još nekoliko dana, jer je očito da će problem inače eskalirati, rekao je Zmajlović.

Zaključio je kako sada eskaliraju stvari koje su se stvarale deset godina i stavljale pod tepih te se o njima nije pričalo, no, kazao je, sada se uvodi red, i to je najavažnije. [H]

Autor: © Portal croenergo.eu (T.M.) / ENERGO MEDIA SERVIS

Primjedbe

Popularni postovi