Rektorica mostarskog Sveučilišta u uzvratnom posjetu Splitsko-dalmatinskoj županiji



Nakon nedavnog posjeta župana Zlatka Ževrnje mostarskom Sveučilištu i gradu Mostaru, danas je prof. dr. Ljerka Ostojić, rektorica mostarskog Sveučilišta uzvratila posjet Splitsko-dalmatinskoj županiji.
Uz župana Ževrnju, rektoricu Ostojić su s aktivnostima županije upoznali zamjenik župana mr. Ante Šošić, pročelnik odjela gospodarstva Andjelko Katavić i njegova pomoćnica mr. Andjelka Vuković, te Jozo Sarač, zamjenik ravnatelja RERA-e.

Župan Ževrnja je naglasio izvrsnu suradnju Županije sa Sveučilištem u Split, kazavši da je sa suradnicima otvoren za jednako dobru i uspješnu buduću suradnju s mostarskim Sveučilištem na kojemu studira oko 750 studenata iz Splitsko-dalmatinske županije. Prvi koraci konkretne suradnje bit će ostvareni već na prvoj ovogodišnjoj "EU školi" koju organiziraju županijski odjel za gospodarstvo i agencija RERA.

Bilo je govora i o pomoći oko realizacije projekata iz IPA ADRIATIC, HOLISTIC, IM-BE Field i drugih EU projekata na kojima već surađuju SDŽ, Hercegovačko-neretvanska i Zapadno-hercegovačka županija.
Istaknuta je i potreba bolje informiranosti građana o događajima s jedne i druge strane granice, s područja Herceg-Bosne i dalmatinskih županija.

Primjedbe

Popularni postovi