Vlada nije dobila mandat za mijenjanje vrijednosnog sustava

HDZ: Vlada nema pravo mijenjati vrijednosni sustav

- Niti jedna, pa tako ni ova Vlada nema pravo mijenjati vrijednosni sustav. Ne može nekakva manjina, ma kako ona agresivna bila, kontrolirati većinu i još se predstavljati kako su oni "borci za ljudska prava i slobode". Ne može se 750.000 tisuća građana nazivati "prljavim pokretom".

- Nedopustivo je one koji drugačije misle uspoređivati s nacionalnim zločincima, a cijelu inicijativu nazivati "zločinačkim pothvatom ili pak "novom konzervativnom revolucijom". Klerikalizam, klerofašizam, kleronacionalizam, katolički talibanizam su riječi iz udbaškog žargona koje su zapravo i izazvale ovakvu reakciju vjernika - izjavio je to povodom nadolazećeg nedjeljnog referenduma o braku i obitelji na konferenciji za tisak županijskog HDZ-a član predsjedništva stranke i župan Zlatko Ževrnja pozivajući građane da u nedjelju zbog naše, ali i budućnosti Hrvatske izađu na referendum i daju svoj glas istini o braku, da zaokruže "ZA" jer se radi o ustavno-pravnoj potvrdi stvarnosti koju živimo stoljećima.

- To da HDZ želi širiti, promicati i osigurati brak i obitelj - kao temeljnu instituciju u hrvatskom društvu, te kako bi Ustavna zašita braka kao zajednice žene i muškarca trebala biti temelj postavljenja dugoročne politike i strategije, trebali biti prioritet svake hrvatske vlade - medijima je predočio šef splitskog HDZ-a Petar Škorić obrušivši se na vladu koja po njegovu mišljenju, odnosno uvriježenim demokratskim standardima ne bi trebala zauzimati stranu pri referendumima.

- Naša je Vlada postupila i postupa posve suprotno. Proziran je trik premijera Milanovića koji tvrdi kako istupa u javnost po ovom pitanju kao građanin a ne predsjednik vlade. To što je on premijer onemogućava ga da "kao osoba" navija za jednu referendumsku mogućnost. 

- A što je tek radio protiv provođenja referenduma kao predsjednik Vlade, a ne kao osoba? Što su radili njegovi ministri i predsjednik Saborskog odbora za ustav, poslovnik i politički sustav? Zna se, željeli su ignorirati volju građana - poručuje Škorić, čija je stranačka kolegica, predsjednica zajednice žena "Katarina Zrinska" naše županije Danica Baričević dodala kako je brak, kao zajednica žene i muškarca proizašla iz vrijednosti, kulture i tradicije našeg naroda, te je važan dio našeg identiteta i kao takava treba imati trajnu zaštitu Ustava RH.

HDZ-ovci su na kraju pozvali sve svoje članove, simpatizere i druge građane da u nedjelju izađu na referendum i zaokruže ZA.

Primjedbe

Popularni postovi