Proslavljen blagdan sv. Luke i Dan općine Otok

Svečanom sjednicom Općinskog Vijeća koja je održana 17.10.2013. u Otoku je obilježen Dan Općine, koji se slavi 18. listopada, na blagdan svetog Luke evanđeliste. Na sjednici su bili prisutni Splitsko-dalmatinski župan Zlatko Ževrnja, gradonačelnici i načelnici gradova i općina Cetinskog kraja te općine Dugopolje. Slavlju su prisustvovali općinski vijećnici, mještani općine Otok kao i drugi gosti, mjesni župnici svih naših župa, predstavnici javnih ustanova i poduzeća, poslovni ljudi i članovi raznih udruga na čelu s članovima obitelji smrtno stradalih branitelja Domovinskog rata.
Sjednicu je pozdravnim govorom otvorio predsjednik Općinskog Vijeća gospodin Stipe Vuleta. Pozdravnim riječima u ime predstavnika gradova i općina svim prisutnim u općinskoj dvorani obratio se gradonačelnik grada Sinja Ivica Glavan koji je spomenuo ulazak Republike Hrvatske u EU te dao naglasak na zajedništvo i povezivanje unutar našeg Cetinskog kraja.


U ime Županije Splitsko-dalmatinske čestitke Općinskim vijećnicima i svim mještanima općine Otok u povodu proslave Dana općine i svetkovine sv. Luke izrekao je župan Zlatko Ževrnja. O općem stanju u SDŽ i RH konstatirao je da vlada apatija i anarhija, nesnalaženje i lutanje kod postojeće vlasti s naglaskom na slabo opće ekonomsko stanje, pojačano stalnim poreznim opterećenjem na raznim nivoima. Naveo je mnoge zajedničkih aktivnosti koje su preko županije u različito vrijeme realizirane u općini Otok, kao što je nadogradnja OŠ"Kamešnice"- Otok, uređenje ambulante i izgradnja glazbene škole kao i dodjelu sredstava preko Projekata koje je ostvarila općina samostalno. Želja je Županije da i dalje bude na raspolaganju općini Otok za sve kvalitetne projekte a da županijska razvojna agencija "RERA" pomogne u pripremi projekata za strukturne i kohezijske fondove EU.
U iznošenju svojevrsne inventure za vrijeme od vremena osnutka općine Otok do ove svečane sjednice rezultate svog rada i svojih prethodnika iznio je načelnik općine gospodin Branko Samardžić. Izrazio je riječi zahvale svima koji su na bilo koji način i u bilo kojem vremenu pomogli u svekolikom razvoju općine i njenom sadašnjem izgledu. (vidi govor načelnika) Blagdansko i svečarsko raspoloženje popunili su članovi klape "Sv. Luke" koji su otpjevali nekoliko pjesama. Dio svečanosti bilo je održavanje "žabarijade" i proslava Dana kruha na općinskom trgu.





Primjedbe

Popularni postovi