Potpora udruge Zavjet Stožeru za obranu Hrvatskog Vukovara

                                     
                                     UDRUGA „ZAVJET“
                              UDRUGA HRVATSKIH BRANITELJA IZ HRVATSKE, BOSNE I HERCEGOVINE I DIJASPORE
 




Broj: PR/0033/09/2013
Zagreb, 13.09.2013. godine

                       
Stožeru za obranu Hrvatskog Vukovara
 - VUKOVAR -



P I S M O   P O T P O R E



Braniteljska udruga Zavjet, udruga hrvatskih branitelja iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i dijaspore, ovim pismom izražavamo potporu svim Hrvaticama i Hrvatima, a poglavito braniteljima, herojskog grada Vukovara, te Stožeru za obranu Hrvatskog Vukovara.

Naša Udruga pamti žrtvu koju su podnijeli svi stradalnici Vukovara, sve poginule i ranjene branitelje herojskog grada i poručujemo im svima kako nećemo dopustiti da se njihova žrtva i njihov doprinos zaboravi niti da bilo tko ugrozi ili omalovaži veličinu djela koja su učinili za slobodu, neovisnost i integritet Lijepe Naše.

Udruga Zavjet neće dopustiti da žrtve i patnje stradalnika i branitelja Vukovara, kao i žrtva svih poginulih hrvatskih branitelja postanu zaborav i tek jedna stranica u povijesnim knjigama hrvatskog naroda. Neka poginuli Vukovarski branitelji budu podstrek i motiv za stvaranje bolje Hrvatske i sigurnije egzistencije i dobrobiti hrvatskog naroda. Nećemo dozvoliti da pojedinci svojim bezobraznim i bahatim  izjavama i postupcima omalovažavaju i vrijeđaju nemjerljivu žrtvu koju su podnijeli stradalnici i branitelji Vukovara. 

Ovim posebno mislimo na posljednji u nizu ispada, a koji je učinio gradonačelnik Slunja g. Željko Rendulić koji je dostojanstveni, ponosni i domoljubni Skup potpore Vukovaru, održan u Slunju 05. rujna ove godine, proglasio skupom promocije pojedinaca, posebno za to optuživši g. Ivana Matešu koji je bio glavni organizator Skupa. Zbog tako teške, neljudske i bahate osude poručujemo g. Renduliću kako nitko nema pravo omalovažavati žrtvu koju je hrvatski narod podnio u Vukovaru niti smije osuđivati napore na očuvanju dostojanstva stradalnika i branitelja Vukovara  koje poduzimaju Stožer za obranu hrvatskog Vukovara ili njegovi časni članovi. 
Vodstvo i članovi Stožera za obranu hrvatskog Vukovara pokazali su svoje srce, junaštvo i ljubav za Domovinu tijekom ratnih zbivanja, stoga osuđujemo svakoga tko njihove napore i aktivnosti ocjenjuje kao njihovu vlastitu promociju.

Ako g. Rendulić ovakvim svojim ispadima želi prikupljati političke bodove gradeći pritom svoju neuspješnu, promašenu i nesposobnu političku karijeru, mi iz Udruge zavjet mu poručujemo da mu takvi bodovi mogu imati samo negativni predznak. Stoga gradonačelniku Renduliću poručujemo kako takvim "moralnim nulama" nije mjesto u hrvatskoj politici niti na hrvatskoj javnoj sceni i očekujemo njegovu javnu ispriku zbog uvrede koju je počinio svim stradalnicima i braniteljima Vukovara.

I na kraju priopćenja, ponavljamo svoju punu potporu Stožeru za obranu hrvatskog Vukovara kao vjerodostojnom aktivistu u obrani digniteta Domovinskog rata te posebno branitelja hrvatskog grada herojaVukovara. Udruga Zavjet će i dalje podupirati sve aktivnosti Stožera za obranu hrvatskog Vukovara dajući svoj doprinos pravednim i domoljubnim ciljevima za koje se Stožer bori.



Udruga „Zavjet“

Boris Mužanović, predsjednik

Primjedbe

Popularni postovi