Počela obnova Memorijalnog centra na Uzdolu

FOTO: Počela obnova Memorijalnog centra na Uzdolu

E-mailIspisPDF
Obnova se izvodi povodom obilježavanja 20. godišnjice masakra na Uzdolu, a svoj dolazak na obilježavanje 20. godišnjice u rujnu ove godine potvrdio je kardinal Josip Bozanić, zagrebački nadbiskup i metropolit.
Povodom obilježavanja 20. godišnjice masakra na Uzdolu, župnik don Miljenko Džalto, župljani i prijatelji župe Uzdol započeli su obnovu Memorijalnog centra uzdolskim žrtvama. Radove na fasadi stare župne crkve izvodi tvrtka »In porta« iz Prozora, vlasnika gosp. Marija Ćališa. Radovi su počeli s mjesecom svibnjom, a toranj stare župne crkve već je ovih dana završen. Iznad crkve primjećena je stalna prisutnost vode, tako da su izolacija, odvodnja vode i kolnici ozbiljan zadatak tvrtki »Beton« iz Prozora, vlasnika gosp. Ante Kneževića. Limarske radove na staroj crkvi izvodi tvrtka »Limont« iz Kreševa, vlasnika gosp. Mire Oroza.
Važno je i lijepo istaknuti da je svoj dolazak na 20. obljetnicu uzdolskog masakra, na blagdan Uzvišenja svetoga Križa, 14. rujna 2013., potvrdio i uzoriti gospodin Josip kardinal Bozanić, zagrebački nadbiskup i metropolit, koji će toga dana predvoditi svetu Misu u ovome Memorijalnom centru.
Župnik don Džalto poziva sve župljane i prijatelje da se uključe u potporu obnovi Memorijalnog centra nevinim uzdolskim žrtvama, te da se u što većem broju odazovu na obilježavanje 20. godišnjice u rujnu ove godine.

Primjedbe

Popularni postovi