Karamarko komentirao iracionalno ponašanje Vlade i premijera

Piše: Tea Romić/VLM
Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko osvrnuo se na pokretanje procesa uvođenja sankcija Hrvatskoj zbog lex Perkovića, odnosno nepoštovanja europskog uhidbenog naloga.
- Što reći? Doista sam neraspoložen zbog toga, zbog takve odluke, iako je ona očito reakcija na nevjerojatno iracionalno ponašanje hrvatske vlade i premijera. Još 28. 6. smo govorili o tome i govorili što bi sve moglo slijediti Hrvatsku i da se pristupi ozbiljno tome problemu i da se Bruxelles, EK i njezine povjerenike mora ozbiljno shvaćati. Ako netko misli da je rekao povijesno ne EK onda se vara. Pogriješio je vrijeme, pogriješio je prostor. To su neki drugi ljudi, vjerojatno njihovi idoli, uzori nekim drugim brkatim ljudima tamo izgovarali takve riječi. Ovo nije ta situacija. Hrvatska je suverena država, koja je svojom voljom nakon teških pregovora ušla u EU, potpisala pretpristupni i pristupni ugovor i mora ga poštivati. Prema tome, ovo je ne samo bacanje ljage na Hrvatsku, kao zemlju u koju se ne može imati povjerenja, ovo će i i materijalno oštetiti Hrvatsku. Ako je to ovaj kompleks pitanja oko Schengena, sljedeće godine možemo izgubiti, kažu, oko 80 milijuna eura.
Pitanje je kada ćemo pristupiti schengenskom režimu i pitanje Pelješkog mosta, za koji bi, kad bi ušli i schengenski režim, možda i dobili sredstva gdje bi EU vjerojatno i participirala, ako bi uveli Schengen, gdje bi Pelješki most bio rješenje. Prema tome, što reći – neozbiljna vlada, neozbiljan premijer, ozbiljni problemi za RH. Rekao sam, vlade prolaze, ova vlada će brzo proći i otići, ali ostavila je i ostavit će jedan neugodan pečat, hipoteku, a rekao bih i materijalne probleme našoj zemlji.

Primjedbe

Popularni postovi