Svečana sjednica Gradskog vijeća Trilj


Današnja svečana sjednica Gradskog vijeća Trilja povodom Dana grada, blagdana sv. Mihovila bila je ujedno i proslava 20. obljetnice grada u neovisnoj državi Hrvatskoj. Kratkim uvodnim i prigodnim završnim govorom sjednicu je otvorio i svima se zahvalio predsjednik GV Trilja, prof. Milenko Marić.
Gradonačelnik Ivan Šipić je podsjetio na vrijeme i događaje od prije dvadeset godina te je zahvalio prvom gradonačelniku, sjećajući se napose „vijećnika koji više nisu s nama“. Zahvalio je Županiji na dosadašnjoj konkretnoj pomoći i razumijevanju te je na koncu iznio i planove za budućnost Trilja, od izgradnje višenamjenske zgrade Pogranične policije za više od 150 djelatnika do pokretanja novih gospodarskih manjih ili većih pogona u poduzetničkoj zoni koju planiraju proširiti Agroindustrijskom zonom. Kroz javno-privatno partnerstvo gradit će se veliki laboratorij za hranu. Planiraju se i nove trafostanice, novi sustav odvodnje, dovršenje preostalih vodovoda, neki prekogranični projekti uz pomoć EU Fondova, a ne zaboravlja se ni duhovna ni kulturna dimenzija rasta kao jamstvo zdravih novih pokoljenja Triljanki i Triljana.
KUD Grab je izvelo „Završno kolo“ iz Ere s onog svijeta, mješoviti zbor i muška klapa sv. Mihovila su izveli nekoliko domoljubnih pjesama. 
Don Stipe Ljubas, župnik Župe sv. Mihovila i dekan triljskog dekanata je pozdravio okupljene podsjećajući na značenje imena njihova nebeskog zaštitnika i potrebu sviju za zajedništvom i obnovljenom nadom i vjerom. 
Gradonačelnik Sinja, Ivica Glavan se obratio u ime kolega načelnika i gradonačelnika susjednih općina.
Župan Zlatko Ževrnja je u ime predsjednika županijske Skupštine, u ime svojih zamjenika, kao i svih djelatnika županije, čestitao gradonačelniku Šipiću i njegovom mladom, poduzetnom timu suradnika na dosadašnjim uspjesima, podsjetivši na nedavna otvaranja značajnih gospodarskih projekata na području općine Trilj od vjetroparka Kamensko-Voštane do tvornica za preradu ribe i proizvodnju sira u poduzetničkoj zoni Čaporice. Prisjetio se župan i vremena kada su tadašnji gradonačelnik Jozo Sarač i njegov mladi suradnik Ivan Šipić dolazili u Dugopolje informirati se o pokretanju gospodarske, poduzetničke zone te je povukao paralelu s druge strane s nesposobnom Vladom koja ne prestaje vući krive poteze. „Nerazumno visoki porezi i visoke cijene energenata čine hrvatsko gospodarstvo nekonkurentnim. Od ovakve Vlade se nažalost ne možemo nadati pomoći ni pronalasku izlaza iz sve teže krize koja se odražava i na lokalnim razinama vlasti“ – rekao je župan Ževrnja i dodao da u Županiji pripremaju u okvirima zadanoga proračuna i mogućnosti, pokrenuti sve mehanizme poticanja i oživljavanja gospodarstva. Skoro prihvaćanje izmjena i dopuna Prostornog plana županije otvara različite mogućnosti ulaganja novim investitorima u svim područjima turizma, u sektoru obnovljivih izvora energije i drugim zanimljivim mogućnostima stvaranja novih vrijednosti koja će rezultirati i novim zapošljavanjima što je zajednički cilj svih gradova, općina i same Županije. 

Primjedbe

Popularni postovi