Šibeniku 600.000 kuna iz FZOE


Šibenik, 07. lipnja 2013. - Za projekt Povećanja energetske učinkovitosti u obiteljskim kućama na području Grada Šibenika - Novo lice Šibenika, ukupne vrijednosti 1,5 milijuna kuna, Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost odobrio je 600.000 kuna ili 40 posto kroz 2013. i 2014. godinu, izvijestili su danas iz šibenske gradske uprave.
Ugovori s Fondom sklapat će se sukladno raspoloživim sredstvima te prema listi prednosti za dodjelu sredstava, utvrđenoj s obzirom na broj ostvarenih bodova.

Prema broju bodova, Grad Šibenik je deveti od 141 projekta kojem su odobrena sredstva te će po isteku roka od 15 dana, nakon potpisivanja ugovora s Fondom, Grad Šibenik raspisati vlastiti natječaj.

Projekt Novo lice Šibenika provodi Upravni odjel za gospodarstvo, poduzetništvo i razvoj Grada Šibenika.

Putem njega sufinancirat će se projekti povećanja energetske učinkovitosti u stambenim zgradama, odnosno obiteljskim kućama i višestambenim zgradama sukladno Strategiji razvoja grada Šibenika - Centar Zelenih industrija Jadrana. Cilj je poticanje ugradnje i korištenja nove energetski učinkovite vanjske stolarije te povećanje toplinske zaštite vanjske ovojnice, čime bi se uštedjela značajna količina energije.

Procijenjena potencijalna ušteda energije ugradnjom energetski učinkovite stolarije iznosi 10 do 15 posto, dok toplinska zaštita vanjske ovojnice produžuje vijek objekta, pridonosi znatnoj uštedi energije i to s potencijalnim uštedama od 40 do 60 posto, ističu iz šibenske gradske uprave.

Napominju i kako se ugradnjom energetski učinkovite vanjske stolarije na toplinskom izolacijom vanjske ovojnice deset objekata potiče djelatnost lokalnih trgovačkih društava kroz maloprodaju opreme kao i obrtnika specijaliziranih za ugradnju te opreme. [H]

Autor: © Portal croenergo.eu (M.P.) / ENERGO MEDIA SERVIS
Objavi komentar

Popularni postovi s ovog bloga

Večernja molitva vlč. Zlatka Suca

ZNANJEM ĆEMO, A NE ORUŽJEM, STVARI PROMIJENITI NABOLJE

Karamarko usporedio Vladu sa zrakoplovom punim putnika, ali bez pilota i posade