Natječaj za projekte korištenja OIEZagreb, 15. travnja 2013. - Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost otvorio je natječaj za sredstva Fonda radi sufinanciranja projekata korištenja obnovljivih izvora energije.
Predmet ovog Natječaja je dodjela sredstava Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost radi sufinanciranja: projekata izgradnje individualnih postrojenja koja koriste obnovljive izvore energije (dalje u tekstu: OIE) za proizvodnju električne energije, a nisu priključena na prijenosnu ili distribucijsku mrežu; projekata izgradnje sustava koji koriste OIE za proizvodnju toplinske energije; projekata izgradnje sustava za proizvodnju čvrstih biogoriva, te proizvodnje postrojenja, opreme i komponenata za proizvodnju energije iz OIE.

Dodjela sredstava Fonda radi sufinanciranja projekata korištenja OIE u zgradama turističkog sektora te drugim komercijalnim zgradama javne namjene, odnosno zgradama komercijalnog sektora u kojima se pružaju usluge velikom broju ljudi, sukladno članku 4. Pravilnika o energetskim pregledima građevina i energetskom certificiranju zgrada ("Narodne novine", broj 81/12) nije predmet ovog Natječaja, kao niti dodjela sredstava Fonda radi sufinanciranja projekata korištenja OIE u kućanstvima (obiteljskim kućama i višestambenim zgradama).

Pravo na sredstva Fonda sukladno ovom Natječaju mogu ostvariti jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave, javne ustanove, trgovačka društva i druge pravne osobe, obrtnici i zadruge hrvatskih branitelja.

Sredstva Fonda sukladno ovom Natječaju dodjeljuju se putem zajmova (beskamatnih kredita), subvencija i financijskih pomoći. Ukupno raspoloživa sredstva Fonda po ovom Natječaju utvrđena su Financijskim planom Fonda u iznosu od 18.000.000,00 kuna.
Energo Media Servis d.o.o. u suradnji sa Savezom za energetiku Zagreba 26.04.2013. od 10:00-15:00 sati organizira seminar pod nazivom 'Kako iskoristiti sredstva Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost'. Seminar će se održati u Informativnom centru Saveza za energetiku Zagreba, ul. Petra Hektorovića 2/V u Zagrebu. Više informacija možete dobiti na linku.
Autor: © Portal croenergo.eu (T.M.) / ENERGO MEDIA SERVIS
Objavi komentar

Popularni postovi s ovog bloga

Večernja molitva vlč. Zlatka Suca

ZNANJEM ĆEMO, A NE ORUŽJEM, STVARI PROMIJENITI NABOLJE

Karamarko usporedio Vladu sa zrakoplovom punim putnika, ali bez pilota i posade