Kruha i igara ili kako kupiti birače

S tiskovne konferencija Vjekoslava Ivaniševića, kandidata HDZ-a za gradonačelnika Splita

Sramota je potrošiti 600.000 kuna na otvaranje zapadne obale!

Istočna obala mora biti gradski projekt i ne može se realizirati u jednom mandatu od četiri godine. Radi se o naglašeno zahtjevnom i složenom poslu, jer treba riješiti brojne sadržaje kao što su: željeznički i autobusni kolodvor, pristan, brojne raznorodne sadržaje itd.
Provedeni urbanistički  natječaj ukazao je potrebu prema takvom načinu traženja rješenja. Stoga, jedan od prvih zadataka nove vlasti mora biti stvarno ustrojavanje Urbanističkog zavoda i Savjeta za urbanizam i to „brzinom munje“,  zbog stvaranja uvjeta za kvalitetnu programsku pripremu.
Temeljno načelo djelovanja naše vlasti bit će puna javnost, pri čemu se mora postići suglasje struke i građana. Istočna obala koja čini jednu trećinu konkave luke, važan je resurs grada kojega se ne smije potrošiti neozbiljnim pristupom. Sva obećanja da se istočna obala može napraviti preko noći, pretjerana su, istaknuo je Vjekoslav Ivanišević, kandidat HDZ-a za gradonačelnika Splita na tiskovnoj konferenciji posvećenoj istočnoj obali.
Prema njegovim riječima, kroz četiri godine mandata treba prvenstveno riješiti prometnu infrastrukturu. Zgradu Dalmacijavina treba prenamijeniti u gradski hotel i povezati s Katalinića brijegom. U ovom mandatu će biti obnovljen svjetionik, spomenik palom pomorcu. „Osobno tamo ne vidim prostor za kongresni centar,  koji unosi nove probleme u već postojeću kompliciranu prometnu situaciju, tome je mjesto na zapadnoj obali“, naglasio je Ivanišević.
Rješavanje istočne obale ne može riješiti u jednom mandatu. To je vrlo zahtijevan projekt kojeg treba studiozno i dugoročno raditi uz veliku pozornost struke, javnosti i potpunu  otvorenost.
Na upit hoće li nazočiti svečanosti otvaranja zapadne obale,  Ivanišević je kazao: „Ne mogu ići na svečanost na koju se troši toliko novca. Kad netko potroši 600.000 kuna za sebe nahraniti i očekuje da će mrvice sa stola razveseliti građane, onda je to sramota!“. Ivanišević je istaknuo da nikad nije vidio 600.000 kuna, te pomalo ironično dodao: „Valjda moram postati gradonačelnik za to“.
Prema riječima kandidata HDZ-a za gradonačelnika sramotno je da netko postupa na način – evo vam sto kuna, glasujte za mene.
„Branitelji su ginuli za slobodu da bi mi mogli slobodno birati“, poručio je Ivanišević.

Primjedbe

Popularni postovi