Splitski intelektualci žele gradonačelnika sa zvanjem, znanjem i iskustvom


Poruka grupe splitskih intelektualaca sugrađanima za skore lokalne izbore

Želimo gradonačelnika sa zvanjem, znanjem i iskustvom  

Grupa splitskih intelektualaca uputila je poruku, odnosno kako kažu svojevrsni manifest sugrađanima za skore lokalne izbore. Na skupu održanom na Građevinskom fakultetu naglasili su kako im je intencija ponajprije potaknuti građane Splita da iziđu na izbore, jer svaki je glas važan!
Podsjećaju da je na lokalne izbore 2009. izišlo samo oko 47 posto birača te da je prije četiri godine vladajuća "stranka" u Gradskom vijeću Splita dobila tek oko 13 posto ukupnih glasova, a izabrani gradonačelnik samo oko 22 posto!
- Ključni problem upravo je u tome, jer se ovakvim odnosom izlaska na birališta stvara prostor za izborne manipulacije, za trgovinu glasačima, za demagogiju i populizam bez imalo stručnog i iskustvenog pokrića. Imamo vlast kakvu smo izabrali,a  izabrali smo je našom apstinecijom, poručuju splitski intelektualci.
Ističu kako GRADONAČELNIK MORA BITI ZNALAC , ISKUSNA, ODGOVORNA I POŠTENA OSOBA , BEZ MRLJE NA SVOM ŽIVOTNOM PUTU KOJA ĆE BITI NA PONOS SVOJIH GRAĐANA. OSIM ZVANJA, ZNANJA I ISKUSTVA MORA IMAT AUTORITET I LIDERSKU SPOSOBNOST S KOJOM ĆE SPLITU VRATITI NJEGOVO MJESTO PARTICIPACIJE U KLJUČNIM DOGAĐANJIMA. 
Grupa splitskih intelektualaca smatra kako budući gradonačelnik mora volit grad i mora volit ovaj grad, a kandidati za splitskog gradonačelnika morali bi, poručuju intelektualci, javnosti na uvid dati svoje životopise.
Proglas je ponuđen na potpisivanje uglednim Splićanima, a kako kažu potpisnici u njemu nema navijanja ni za jednu opciju. Potpisnici proglasa su akademici Davorin Rudolf, Nenad Cambi Dinko Kovačić, dopisni članovi HAZU kipari Kuzma Kovačić i Kažimir Hraste, profesori splitskog sveučilišta dr. Arsen Bačić i dr. Ante Mihanović, književnikJakša Fiamengo, povjesničar umjetnosti i ravnatelj Muzeja Ivana Meštrovića prof. Andro Krstulović Opara, te bivši gradonačelnik mr. Nikola Grabić.

Primjedbe

Popularni postovi