Davor Stier - glas Hrvata u EU Parlamentu


INTERVJU.

DAVOR STIER: MILANOVIĆ SE SVAĐA S VLASTITIM NARODOM

…u svakome vidi neprijatelja, u svemu vidi neku urotu. Ne znam koliko dugo može trajati takav premijer
Davor Stier (41), iz Argentine je došao početkom devedesetih.  Prvu godinu sa suprugom, tako­đer Hrvaticom rođenoj u Argen­tini, živio je kao podstanar u zagrebačkoj Trnovčici. Kako su često posjećivali rodbinu u Samoboru, supružnicima Stier se dopalo to jedno od najstarijih izletničkih mjesta u sjevernoj Hrvatskoj. I to toliko da su iduće godine ondje odlučili kupiti vikendicu i trajno se preseliti. Samoborci kažu da Stiera često vikendom viđaju kako s prijateljima odlazi na samoborske brege. Cijele dane provode planinareći. Ali ne nedjeljom prijepodne. Ona je rezervirana za odlazak na svetu misu.
razgovoru za Globus Stier, član Predsjedništva HDZ-a, međunarodni tajnik te stranke i saborski zastupnik, govori o europskim i lokalnim izborima, HDZ-ovim razmiricama, novom papi, ali i o ideji da premijer Zoran Milanović raspiše prijevremene izbore.
Premijer Milanović početkom tjedna izjavio je kako HDZ širi govor mržnje te vas je nazvao crnokošuljašima. Jeste li vi, gospodine Stier, crnokošuljaš?
- Milanović je doista izgubio kompas. Krenulo je s njegovom izjavom da Hrvati rođeni u iseljeništvu ne mogu voljeti Hrvatsku. Sada se već svađa sa svim segmentima društva. Svi su mu krivi, samo on nije. Novinari, Crkva, oporba, profesori engleskog, sindikati, poslodavci, aktivisti za ljudska prava. U svakome vidi neprijatelja, u svemu vidi neku zavjeru. Ne znam koliko dugo može trajati premijer koji se tako svađa s vlastitim narodom.
Premijer je i napao HTV zbog uređivačke politike. Kako to komentirate?
- Posrijedi je strah da se protiv njega okreće i vlastita partija koja kontrolira Televiziju.
Rekao je da iza svega stoji HDZ koji podmuklo šuti. Zašto vi “podmuklo šutite”?
- Mislite da bismo i mi morali hraniti tu paranoju? Vidite, zbog politikantskih razloga Milanović diže tenzije i napada sve naokolo. To je samo po sebi dovoljno loše, ali je najgore što time šalje krivu sliku o Hrvatskoj u osjetljivom trenutku prije ulaska u Europsku Uniju.
HDZ ovaj tjedan predstavlja program i listu za izbore u Europarlament. Na koliko zastupnika vaša stranka računa?
- Mi idemo na pobjedu...
...
INTERVJU U CIJELOSTI PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU GLOBUSA

Primjedbe

Popularni postovi