Splitski HDZ i Vjekoslav Ivanišević započeli kampanju 'od vrata do vrata'




U petak navečer je u Šinama, odnosno na Kamenu, održan prvi u nizu javnih skupova koje je GO HDZ Split planirao održati po splitskim kotarima. U ime domaćina goste je kratko predstavio i pozdravio splitski gradski vijećnik Tomislav Gojo.


Obraćajući se nazočnim članovima i simpatizerima HDZ-a, predsjednik splitskog HDZ-a Petar Škorić je ukratko predstavio rad GO HDZ Split od unutarstranačkih izbora do danas, s naglaskom na vrijeme od kako je HDZ objavio kandidaturu Vjekoslava Ivaniševića za splitskog gradonačelnika. Kako je ovo jedan od rijetkih temeljnih ogranaka koje Škorić dosad nije stigao obići, govorio je o konsolidaciji stranke na svim razinama, povratku mnogih bivših i učlanjenu novih članova što je donijelo tako potrebnu dinamiku u radu gradskog odbora. Pohvalno se izrazio o više nego korektnoj komunikaciji s vrhom stranke i njihovoj potpori pomlađenom vodstvu splitskog HDZ-a. Rekao je da je opći dojam, što su potvrdile i prve ankete, da su izabrali izvanrednog kandidata za gradonačelnika te da se nada izvrsnim rezultatima na lokalnim izborima koji će se održati za tri mjeseca. Možda nikada u prošlosti HDZ nije tako na vrijeme krenuo s predizbornom kampanjom, svjesni naslijeđenog negativnog imidža, kreiranog ponajviše na dugotrajnom sudskom procesu bivšem predsjedniku stranke, ali nerijetko i medijskim manipulacijama HDZ-u nesklonih medija. U mladom vodstvu splitskog HDZ-a nema mjesta nikomu s bilo kakvim aferama iz prošlosti, što vrijedi i za Predsjedništvo stranke koje se jasno zalaže za povratak članstvu i tuđmanizam kao ideološku potku stranke, rekao je Škorić, a nazočni s oduševljenjem pozdravili.
Kandidat za splitskog gradonačelnika, Vjekoslav Ivanišević je lagano ostvario izravni kontakt sa svakim pojedinačnim gostom ovog HDZ-ova skupa, predstavivši se osobno kao čovjek, profesionalno kao  arhitekt, i politički kao „nepopravljivi“ HDZ-ovac. Zahvalio je vodstvu stranke što su upravo njemu dali prigodu da pokuša ostvariti ono što HDZ u Splitu nije ostvario već više od deset godina, pobjedu na lokalnim izborima. Naglasio je da će mu za to trebati šira potpora od stranačke, te da se u tom pravcu razgovara sa svim demokršćansko-narodnjačkim, pravaško-braniteljskim političkim opcijama i istaknutim pojedincima iz društvenog i političkog života u gradu Splitu. Rekao je da nije došao prodavati jeftina obećanja niti će kampanju koristiti kao poligon za obračun s drugim kandidatima. Obići će što više bude mogao splitskih mjesnih zajednica i temeljnih ogranaka, što više udruga civilnog života, kako bi čuo pametne prijedloge i ugradio ih u svoj program na kojemu već rade stranački dužnosnici i stručnjaci iz raznih područja života.
Na koncu su nazočni imali prigodu postavljati pitanja na koje su gosti rado odgovorili. Stanovnike Šina i Kamena muče obične životne stvari: od ulaska u mjesto, preko pločnika za pješake, dogradnje Osnovne škole i izgradnje športskog centra, te ponajviše cjelovito rješenje za problem Karepovca koje već decenijama služi kao odlagalište otpada i prijeti kao nekativirana ekološka bomba.
Nakon službenog dijela tribine okupljeni su nastavili s pitanjima uz domjenak pripremljen za sve okupljene. Škorić i Ivanišević su najavili slijedeće posjete gradskim kotarevima i pozvali sve, navlastito mlade da se još više aktiviraju za dobro svih građana splitskog Istoka i cijelog Splita.

Primjedbe

Popularni postovi