Judith A. Reisman i Karolina Krišto Vidović oduševile Splićane


Judith Reisman došla je u Split i Splitsko-dalmatinsku županiju…
Dočekali su je župan Sanader,  Z. Ževrnja, P.Škorić i Vjeko Ivanišević
PETAR I VJEKO

Jučer je u zgradi Splitsko-dalmatinske županije župan Ante Sanader primio američku uglednu znanstvenicu, dr. Judith Riesman koja je došla održati predavanje o nekim aspektima zdravstvenog odgoja čije uvođenje u škole se pokazalo kao lakmus papir duboke podijeljenosti hrvatskog društva. Glasna, dobro organizirana, ateističko-agnostička, reciklirana komunistička manjina je svojim bahatim dočekom ili kako neki kažu klasičnom „sačekušom“ na FPZ u Zagrebu, te opstrukcijom njezinih predavanja, zapravo napravila najbolju moguću reklamu za nastupe dr. Judith Riesman. Nitko u Splitu nije ni očekivao govor mržnje i pokušaje „dehumaniziranja“ (N. Raspudić) koje je gdja Riesman doživjela od strane dekana Fakulteta političkh znanosti u Zagrebu i njegovih aktivista iz tzv. građanskih udruga, ali se nitko nije nadao ni ovako toplom i srdačnom susretu Splićana s jednom američkom Židovkom koja je prepoznata kao znak vremena, proročki glas upućen katoličkoj većini u Hrvatskoj. Jednako srdačno i snažno je pozdravljena i novinarka HTV-a, najavljena kao „hrvatska heroina“ Karolina Krišto Vidović, kao i povratnici iz Australije i Amerike, dr. John Vice Batarelo i mr. sc. Stjepo Bartulica.


Župan Ante Sanader, predsjednik GO HDZ-a Petar Škorić, kandidat za gradonačelnika Splita Vjekoslav Ivanišević i mnogi gradski i županijski vijećnici i dužnosnici, predstavnici drugih političkih stranaka i građanskih udruga iz Splita i Splitsko-dalmatinske županije su se pokazali kao pravi domaćini, neopterećeni predrasudama koje o gdji Riesman svednevice nameću neki „hrvatski“ mediji. Hrvatska udruga Benedikt je ponovno iskazala spremnost biti na usluzi drugima, sposobna uvezati druge građanske i studentske nevladine udruge koje su organizirale ovu tribinu: Savjet Mladih SDŽ, udrugu Vigilare i Centar za obnovu kulture. Što u dvorani, što u predvorju dvorane i ispred zgrade splitskog sjemeništa okupilo se oko tisuću znatiželjnih Splićana.
Dr. John Vice Batarelo, povratnik iz Sydneya iz Australije, predstojnik Ureda za pastoral obitelji zagrebačke nadbiskupije je u kratkim crtama, na iznimno zanimljiv način predstavio svoje viđenje poglavito četvrtog modula zdravstvenog odgoja navodeći konkretne posljedice nametanja tzv. ‘rodne ideologije’ u zemljama koje su pristale na takav eksperiment. „Umrežite se. Ja svoju djecu sigurno ne ću slati na sate ovakvog zdravstvenog odgoja. Pozivam i vas, nemojte puštati svoju djecu na ovakav zdravstveni odgoj“, bio je otvoren dr. Batarelo.
Stjepo Bartulica, povratnik iz Amerike, kojega je moderator tribine dr. G. Dodig najavio i kao povjerenika za vjerske zajednice aktualnog predsjednika RH, Ive Josipovića, je naglasio činjenicu da su i on i Vice Batarelo, kao i novinarka Karolina Krišto Vidović povratnici iz zemalja s dugom demokratskom tradicijom, te se kao takvi ne mogu dostatno načuditi odnosom nekih medija prema samoj dr. J. Riesman, prema njima i prema samom problemu jednostranog nametanja ovog i ovakvog četvrtog modula zdravstvenog odgoja.
Novinarka Karolina Krišto Vidović je nazočnima kazala da je „primila drugo prijeteće pismo“. Po savjetu prijateljice dr. Judith Riesman, odlučila se protiv toga boriti na način da o tomu javno progovori. Naglasila je da se „ne boji nikoga osim Boga, i da je spremna nastaviti se boriti za svoju djecu i svoju obitelj“, što su okupljeni ppozdravili dugim i snažnim pljeskom. Primjetio sam kako su znakovito mnogi branitelji strpljivo čekali dugo nakon završetka tribine, stisnuti ruku i iskazati osobnu potporu hrabroj Karolini. Nakon niza zanimljivih pitanja iz publike, ova dosad najposjećenija tribina u Splitu je privedena kraju.
Mnogi iz publike su svakako htjeli darovati cvijeće Karolini i Judith, te pozdraviti svakog gosta i organizatore tribine pojedinačno. Velika je gužva bila i oko Vjekoslava Ivaniševića, Petra Škorića i Ante Sanadera, od kojih se očekuje široko okupljanje narodnjačke, demokršćanske i pravaško-braniteljske koalicije za lokalne izbore koji su pred nama. Svima je naime jasno da se Planu 21 možemo suprotstaviti i ovakve nakaradne prijedloge zakona najučinkovitije zaustaviti Kvakom 22 – a to je masovni izlazak na izbore i otpremanje u ropotarnicu povijesti svih koji nam nameću ideologije i zakone neprimjerene većinskom katoličkom gradu, županiji i državi.

Primjedbe

Popularni postovi