Udruga Zavjet nazvala Karolinu Vidović Krišto - žena Hrabrost



UDRUGA „ZAVJET“
UDRUGA HRVATSKIH BRANITELJA IZ HRVATSKE, BOSNE I HERCEGOVINE I DIJASPORE
Broj: DO/0001/01/2013
Zagreb, 09. siječanj 2013. godine
MEDIJIMA
Predmet: Karolina Vidović Krišto – žena Hrabrost
Jedna žena, ma tko ona bila, usudila se suprotstaviti prepoznatom lošem sustavu koji prijeti metastazama cijelom hrvatskom narodu i cijelom hrvatskom društvu. I ne samo jednom, nego dva puta, i kada je u pitanju Vukovar i kada je u pitanju zdravstveni odgoj u hrvatskim školama. Ona, ne bojeći se posljedica, gubitka posla, gubitka egzistencije osobne i svoje obitelji, stavljanja na stup srama i neprihvatljivosti, ona je odlučila progovoriti i pokazati odgovorno onima kojima mediji u demokratskim zemljama i trebaju služiti da sami donesu svoj sud o nastojanjima da nam se institucionalno nametne ono što ne možemo prihvatiti. „Moćnici“ jednostavno zabraniše Sliku Hrvatske jer „moćnicima“ nije prihvatljiva Slika Hrvatske, nije prihvatljiva zato što oni i nisu moćnici, oni su poslušnici, a njihovim gazdama nije prihvatljiva Slika Hrvatske jer gazde imaju cilj preodgojiti Hrvatsku, a jedna od metoda preodgoja je preko poslušnika.
Ne, nije Karolina Vidović Krišto zlouporabila svoj položaj, pa je zbog toga kažnjena, Karolina Vidović Krišto je postupila upravo onako kako treba postupiti u demokratskoj zemlji i demokratskom društvu, jer je prepoznala opći interes, opće dobro i stavila na kocku osobni komformizam i osobne interese kako bi svojim radom služila općem dobru. Zato je kažnjena, a zašto je ona to uradila?
Zato što nije imala zdravstveni odgoj koji žele nametnuti našoj djeci tijekom svog školovanja i svog odgajanja u našim hrvatskim školama. Karolina Vidović Krišto je odgajana u hrvatskoj obitelji, odgajana je u kršćanskom duhu, učena je i odgajana u cilju poštivanja i bogoljublja i domoljublja i čovjekoljublja. Karolina Vidović Krišto je shvatila da je nas većina tako odgajana i njezin cilj je bio informirati tu većinu šta joj želi i sa kojim ciljem nametnuti manjina. Koja manjina? Manjina izabranih od kojih smo očekivali da će demokratski poštujući većinu koja ih je izabrala pametno ostvarivati opće dobro u okviru politike koja bi po svojoj definiciji trebala biti najodgovornija ljudska djelatnost koja bi se trebala baviti općim dobrom i natjecati se sa svima drugima kako doprinijeti općem dobru i naroda i države. Ne, oni izigraše i narod i državu, oni izigraše opće dobro, oni se okrenuše posebnom dobru, svojim partijama i pojedinačnom dobru, samima sebi, a pored narečenog i svojim nalogodavcima jer mandat pobogu treba iskoristiti za sebe i svoje interesne skupine, a ne za opće dobro, jer oni nisu ni odgajani za opće dobro, nego za partitokraciju i osobni interes. Na tim temeljima pojedinac pokušava progurati svoj interes kroz pojam nove globalne etike u vidu nekakvog Kurikuluma zdravstvenoga odgoja. Isto tako, moderni etičari globalne etike proguraše raznim metodama, javnim i tajnim kanalima mnoge nove pojmove: „održivi razvoj, kulturna raznolikost, rodna jednakost, istospolno roditeljstvo, homofobija, seksualna orjetnacija, pravo na izbor, ženska prava, dječja prava, nevladine organizacije, civilno društvo, participativna demokracija, dobre prakse, načelo pravičnosti, paritet, seksualna i reproduktivna prava...“ (Lidija Paris). Taman nam je još nedostajao Kurikulum zdravstvenoga odgoja i onda idemo dalje. Međutim, gle vraga, odjednom u sustavu netko počinje smetati, Karolina Vidović Krišto, jer je žena Hrabrost shvatila da odjednom su postali nepodobni pojmovi kao što su: „istina, moral, savjest, razum, srce, volja, roditelji, suprug, muž, žena, majka, otac, sin, kćer, djevičanstvo, čistoća, komplementarnost, služenje, autoritet, hijerarhija, pravda, zakon, zapovijed, dogma, vjera, ljubav prema bližnjemu, nada, patnja, grijeh, prijatelj, neprijatelj, priroda...“ (Lidija Paris). Zašto je onda to uradila što je uradila? Zato što je odgojena tako da poštuje vrijednosti na kojima smo opstali, vrijednosti na kojima smo obranili Domovinu, vrijednosti na kojima smo odgojili generacije i generacije umnika, umjetnika, sportaša, vrhunskih radnika i svih onih koji su poznati širom svijeta, a uistinu nisu imali takav Kurikulum zdravstvenog odgoja u školama, a također i rodiše se bez tog Kurikuluma! Kako su se usudili i roditi bez toga, a kamoli biti odgajani?
Da, generacije i generacije, kroz godine, desetljeća i stoljeća, odgajane su u itini i pravdi, u vjeri i ljubavi, u temeljima našega naroda kao što su obitelj i vjera, a sada nam to žele uništiti uvoznim sintagmama zlouporabom znanosti, ograničiti slobodu i utjecaj roditelja u odgoju vlastite djece, kroz komercijalizaciju spolnosti, žele nam oteti djecu da ih odgoje za neke druge interese. Pored svega što su nam nametnuli žele nam i djecu oduzeti, kao da mi ne znamo šta je dobro, a šta je loše za našu djecu? Zato je ovo pitanje najbitnije pitanje u novijoj hrvatskoj povijesti, jer nam žele preodgojiti budućnost naše djece za svoje globalne interese.
Neće ići, jer vi „gospodo“ trebate biti naši, a ne tuđi poslušnici, jer smo vas mi izabrali, vi ćete napraviti sustav koji nama odgovara, a ne vašim pojedinačnim i partijskim interesima, vi ćete napraviti sustav u sukladnosti sa potrebama nas, naše djece i naše Domovine, jer naši branitelji pokazaše da naša Domovina nije ničija nego svih nas branili smo je i obranili za buduće generacije. Danas se pokazala Karolina Vidović Krišto kao jedan od branitelja i zato sigurno zaslužuje epitet žena Hrabrost. Zašto? Zato što nam je otvorila oči i pozvala nas na neprihvaćanje diktata manjine nad većinom, a većina smo mi, mi roditelji i naša djeca i djeca naše djece. Zlouporabili ste politiku, demokraciju, zlouporabili ste povjerenje, zlouporabili ste opće dobro, a svoje ciljeve ste pokušali zaviti u slatkorječivost i tzv.novu globalnu etičnost. Ne želimo Kinsyjeve metode u našim školama i nad našom djecom, za liječenje vaših frustracija, osobnih, skupnih i partijskih.
Svi oni koji poštuju čovjeka i njegove vrijednosti, sve one koji poštuju opće dobro, sve one koji se osjećaju domoljubima pozivamo na potporu Karolini Vidović Krišto, jer nam ovakvih žena Hrabrosti treba puno više.
Hvala Ti Karolina i znaj da nisi sama!
Udruga „Zavjet“
počasni predsjednik, Ivan Rašić

Primjedbe

Popularni postovi