Kardinal Bozanić razgovarao sa smjenjenom urednicom HTV-a, Karolinom Vidović KrištoZagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić primio je u Nadbiskupskom dvoru u Zagrebu Karolinu Vidović Krišto, urednicu ukinute emisije HTV-a "Slika Hrvatske" , priopćio je Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije.


Urednica HTV-a informirala je kardinala Bozanića o svom novinarskom školovanju, radu te o emisiji „Slika Hrvatske“ i događanjima nakon emitiranja emisije pod naslovom „Pedofilija kao temelj spolnog odgoja? “.
'U razgovoru je konstatirano da je ta emisija u aktualnoj raspravi u javnosti o spornom 4. modulu Zdravstvenog odgoja udovoljavanje javnom interesu da se sva pitanja osvijetle s više strana. Upravo je temeljna zadaća javne televizije omogućiti da u spornim javnim pitanjima dođu do riječi različiti stavovi, različite društvene skupine i što više aspekata pojedinog pitanja kako bi gledatelji mogli biti što cjelovitije informirani.
Ukidanje emisije „Slika Hrvatske“, koja je zapravo javnu televiziju pokušala spasiti od nedopustive jednoobraznosti, izravni je udar na slobodu govora i na slobodu javnog djelovanja novinara', piše na internetskim stranicama Zagrebačke nadbiskupije.
U razgovoru je također istaknuta nada da će u nastalom slučaju prevladati zdrav razum i demokratsko ponašanje, navodi se u priopćenju.
Objavi komentar

Popularni postovi s ovog bloga

Večernja molitva vlč. Zlatka Suca

ZNANJEM ĆEMO, A NE ORUŽJEM, STVARI PROMIJENITI NABOLJE

Karamarko usporedio Vladu sa zrakoplovom punim putnika, ali bez pilota i posade