Bahati neokomunistički moćnik sramoti sve hrvatske branitelje


'Ministar Matić svojim je istupom nadmašio najveće komunističke moćnike'

Osuđujemo način na koji je ministar Matić svojim izjavama implicirao i usporedio Miloševićev govor mržnje s izjavama kardinala Bozanića i drugih biskupa, poručuju iz HVIDR-e i dodaju kako je Matićeva usporedba zlonamjerna je i neoprostiva gesta koja duboko vrijeđa svakog hrvatskog građanina.
 Autor: HinaPhoto: PixsellPetak, 11 Siječanj 2013 21:17
Udruga hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata (HVIDR-a) grada Zagreba u današnjem pismu zagrebačkome nadbiskupu kardinalu Josipu Bozaniću ističe da je iskreno razočarana i osupnuta postupcima, retorikom i hajkom predstavnika Vlade RH na hrvatske biskupe i vjernike te Katoličku crkvu, a posebice osuđuje izjave i geste ministra branitelja Predraga Matića.
- Osuđujemo način na koji je ministar Matić svojim izjavama implicirao i usporedio Miloševićev govor mržnje s izjavama kardinala Bozanića i drugih biskupa - poručuju iz HVIDR-e.
Po njihovu sudu, sama mogućnost usporedbe bilo koga s likom i djelom Miloševića zlonamjerna je i neoprostiva gesta koja duboko vrijeđa svakog hrvatskog građanina, posebice vjernika.
- Ona, na žalost svekolikog pučanstva, dobiva toliki medijski prostor i na taj način ogoljuje primitivizam i sramotu onih koji se predstavljaju kao predstavnici građana. To ipak samo govori o uzorima i vrijednostima ministra Matića, koji je tim svojim istupom nadmašio najveće komunističke moćnike - smatraju u HVIDR-i.
Postavljaju i pitanje može li takav čovjek zastupati interese hrvatskih branitelja.
- Ne sankcionira li premijer Zoran Milanović takvo ponašanje ministra Matića i ne zatraži li njegovu smjenu, smatrat ćemo da je javno izrečeni Matićev stav ujedno i službeni stav Vlade Republike Hrvatske - ističe se u priopćenju zagrebačke HVIDR-e.
Nakon krvave povijesti stvaranja Republike Hrvatske i patnji naroda prouzročenih totalitarističkim režimima u kojima Crkva nikad nije gubila iz središta pozornosti čovjeka i ljudsko dostojanstvo, kažu u HVIDR-i, žalosno je što su nakon 1945. i 1971. godine doživjeli da se jedan ministar 'obraća hrvatskoj javnosti i crkvenim dostojanstvenicima na način neprimjeren demokratskoj kulturi te u javnosti prezentira svoj negativan i neprimjeren stav prema prvom čovjeku hrvatske Katoličke crkve kardinalu Josipu Bozaniću'.
To je ujedno njegovo osobno stajalište i odnos prema svim njezinim vjernicima, drže u HVIDR-i i dodaju kako - svjesni značenja Crkve kroz hrvatsku povijest - bezrezervno podupiru kardinala Bozanića i Katoličku crkvu u nastojanjima da zaštite "dostojanstvo i dignitet hrvatskog čovjeka i vjernika".

Primjedbe

Popularni postovi