Na Sajmu u Varaždinu, HEP otkriva 'toplu vodu'


VEZANO

HEP uskoro otkriva tajne priključivanja solara na javnu mrežu

HEP uskoro otkriva tajne priključivanja solara na javnu mrežu
Zagreb, 22. studenog 2012. -  Ivan Vrdoljak, ministar gospodarstva, sudjelovat će u petak 23. studenoga 2012. godine na 4. Međunarodnom sajmu za obnovljive izvore energije (Cro Eco Energy Expo 2012) koji se održava od 23. do 25. studenoga u Gradskoj sportskoj dvorani Varaždin, Šetalište Franje Tuđmana 1.
Organizator sajma je Grad Varaždin, a ove će godine okupiti 36 izlagača iz Hrvatske i inozemstva.

Svečano otvorenje sajma počinje 23. studenoga u 9.30 sati, pozdravnim govorima Gorana Habuša, gradonačelnika Grada Varaždina, Zlatka Koračevića, predsjednika Uprave HEP grupe i Ivana Vrdoljaka, ministra gospodarstva.

Nakon obilaska sajma, predviđene su izjave za medije oko 10.15 sati.

Međunarodni sajam obnovljivih izvora energije regionalna je sajamska priredba specijalizirana za nove tehnologije, opremu i usluge na području obnovljivih izvora energije, zamišljen kao platforma za promociju i razmjenu iskustava i znanja iz područja obnovljivih izvora energije, te okuplja tvrtke, međunarodne institucije i brojne profesionalce iz tog područja.

Na sajmu će biti riječi i o novom konceptu Zakona o građenju i prostornom planiranju, Zakonu o legalizaciji i Programu energetske obnove zgrada javnog sektora.

HEP Grupa, kao glavni partner sajma,  šalje svoje najjače stručnjake koji će govoriti o do sada nikad javno prezentiranoj tematici priključka solara na javnu mrežu te o učinkovitoj javnoj rasvjeti, što je trenutno top tema u jedinicama lokalne samouprave, budući da je riječ o mogućim uštedama i do 70%.

Na Sajmu će se predstaviti i UNDP – UN-ov program za razvoj koji je i pokrenuo projekte energetske učinkovitosti u Hrvatskoj, Fond za zaštitu okoliša koji je krenuo u veliki ciklus investiranja zelenih projekata, Agencija za razvoj Varaždinske županije, Centar kompetencije za obnovljive izvore energije, Državni hidrometeorološki zavod te Razvojna energetska agencija.

HEP Grupa će u subotu 24. studenoga u 10.00 sati u prostoru Elektre (Kratka 3, Varaždin) otvoriti Info centar energetske učinkovitosti, prvi u državi. Na jednom će mjestu svima zainteresiranima ponuditi odgovore i rješenja za proizvodnju energije iz obnovljivih izvora – od projekta, preko korištenja tehnologije, pa do ulaska u partnerski odnos s HEP-om.

Autor: © Portal croenergo.eu (T.M.) / ENERGO MEDIA SERVIS

Primjedbe

Popularni postovi