MOLITVA I 'LIJEPA NAŠA' U SVAKOM HRVATSKOM DOMU 15.11. U 18 11 SATI

MOLITVA I „LIJEPA NAŠA“ U SVAKOM HRVATSKOM DOMU


MOLITVA I „LIJEPA NAŠA“ U SVAKOM HRVATSKOM DOMU
Dan uoči drugostupanjske presude Međunarodnog kaznenog tribunala u Den Haagu u predmetu Ante Gotovina – Mladen Markač, Hrvatski svjetski kongres organizira globalnu akciju „Glas hrvatskog ponosa“. U četvrtak, 15. studenog 2012. u 18.11 sati hrvatski iseljenici diljem svijeta okupit će se i zajedno zapjevati „Lijepu našu“.
„Glas hrvatskog ponosa“ nastavak je cijelog niza aktivnosti kojima HSK želi dati podršku hrvatskim uznicima u Den Haagu i stati u obranu digniteta Domovinskog rata, a posebno vojno-redarstvene operacije „Oluja“.
Hrvati u Melbourneu, Singapuru, Göteborgu, Parizu, Berlinu i mnogi drugim metropolama diljem svijeta potvrdili su sudjelovanje u akciji „Glas hrvatskog ponosa“. Pred zgradom Haškog tribunala u Den Haagu također će se začuti „Lijepa naša“. Pozivamo još jednom sve Hrvatice i Hrvate diljem svijeta da se dan uoči presude hrvatskim generalima okupe i pokažu zajedništvo. Ujedno pozivamo i hrvatske radio stanice u domovini i svijetu da 15.11.2012 u 18.11 sati u eter puste „Lijepu našu“ kako bi se naša himna začula u svakom hrvatskom domu od Australije preko Europe sve do Sjeverne i Južne Amerike.
Hrvatski svjetski kongres ujedno podržava i sudjeluje u inicijativi udruga hrvatskih branitelja pod nazivom „Zajedno i dostojanstveno za istinu“. Već je potvrđeno da će u velikom broju hrvatskih katoličkih zajednica i misija u svijetu, u četvrtak 15.11. u večernjim satim biti održana sveta misa i molitva za pravednu presudu hrvatskim generalima Gotovini i Markaču. Svečano euharistijsko slavlje ujedno najavljujemo i u katedrali u Rotterdamu s početkom u 20 sati.
Hrvatski svjetski kongres
www.icty-injustice.org
Objavi komentar

Popularni postovi s ovog bloga

Večernja molitva vlč. Zlatka Suca

ZNANJEM ĆEMO, A NE ORUŽJEM, STVARI PROMIJENITI NABOLJE

Karamarko usporedio Vladu sa zrakoplovom punim putnika, ali bez pilota i posade