IZIŠAO VUK IZ JANJEĆE KOŽE - IZ NJEGA PROGOVORIO (PO)ČETNIK

Vuk Jeremić najavio raspravu o Haaškom tribunalu u UN-u


Vuk Jeremić najavio raspravu o Haaškom tribunalu u UN-u
Vuk Jeremić, trenutačni predsjednik Glavne skupštine UN-a, zakazao je za 10. travnja 2013. javnu raspravu u Glavnoj skupštini UN "o ulozi međunarodnih 'ad hoc' kaznenih tribunala u ostvarivanju pravde i pomirenja između naroda"
– Odluka Žalbenog vijeća Haaškog tribunala u vezi s operacijom Oluja izazvala je razumljivo ogorčenje u mnogim dijelovima svijeta. Neosporna je činjenica da je oko četvrt milijuna Srba prognano sa svojih ognjišta u samo nekoliko dana, a da je sud koji je osnovan kako bi istražio ovakva nedjela praktički odlučio da za ovaj čin nije bilo ni krivaca ni odgovornih.
Iz toga bi se moglo zaključiti da zločina zapravo nije ni bilo, što je u evidentnoj suprotnosti s realnošću. Držim kako puno razumijevanje rada Haaškog tribunala i njegovih posljedica mora biti dostupno širokoj međunarodnoj javnosti, kako bi se omogućilo da povijest o tome donese konačni sud, i kako se više nikada i nigdje ne bi dogodilo da zlodjelo bude amnestirano i proglašeno za vrijednost – navodi Jeremić u svom priopćenju i pojašnjava kako je zbog toga iskoristio svoje ovlasti i zakazao raspravu u travnju.
Jeremić ocjenjuje kako je najnovijom presudom Haaškog tribunala "nanesen udarac ugledu Ujedinjenih naroda, ali dopušta mogućnost da je, kao pripadnik naroda čije je protjerivanje iz svojih domova ovim činom legalizirano, u ovom pitanju donekle subjektivan". Najavljuje da će sudjelovanje u raspravi dopustiti "ne samo državama, nego i akademskoj zajednici, istaknutim pojedincima i građanskim udrugama".
"Zato debatu pod nazivom 'Uloga međunarodnog pravosuđa u ostvarivanju pomirenja' zakazujem za 10. april 2013. godine u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija u Njujorku", zaključio je Jeremić.

Komentar:

Vuk je raspravu najavio za 10. travnja!? Dan uspostave NDH. 
Još nije rekao da će njegovo uvodno, ili zaključno kako si on utvara, predavanje biti popraćeno pp prezentacijom. Naravski s punom korpom "očiju srpske nejači", već isprobanom zloumnom podvalom srpskih masona iz II. svjetskog rata. Onda citatima blaženog Alojzija kardinala Stepinca i pape Pia XII. Jer "ceo svet" ga mora "da razume" kad priču poploča zavjerom Vatikana, i sila osovine. Nastradali su i Kohl i Genscher, i Kurt Waldheim i pokojni nadvojvoda Otto von Habsburg. Mogao bi se koji dijapozitiv ostaviti i za blaženu Majku Tereziju koja je zapravo duhovno povezala papu Ivana Pavla II., Poljake, Hrvate i makedosnsko-kosovske Albance. On će, kad već nije uspio nikakav sud, dokazati izravnu povezanost poglavnika Pavelića i demokratski izabranog dr. Franju Tuđmana. Jer su se oba naslanjali na "emigrante", "legionare" koji su "ustaše" po defaultu.

Da bi se bolje pripremio preporučam mu knjigu  VELEPOSLANIKOVA PRIČA, "opasnog" američkog veleposlanika u Vatikanu, Patricka Meladya, koji je tu dužnost obnašao u vrijeme kad su Srbi, ničim izazvani započeli stvaranje paradržavice Krajine  u RH, kad su Vuk Drašković i ostali vukovi, voje i slobodani odlučili pomoći braći po oružju, a isti UN kojem se na čelu Skupštine, 20 godina kasnije, nađe mali "vučić" Jeremić, nametnuo embargo onima koji su se odlučili BRANITI!?

Preporučam, btw, mladom, ali zelenom Jeremiću da pročita i "Skriveno lice UN-a", autora Michaela Schooyansa, da prouči malo zamke "novih prava", uzroke i pozadinu "netolerantnog agnosticizma", manifest protiv nacija, "piramidalnu simboliku" struktura kojima i sam pripada.  Onima koji žele istražiti nakaznost logike "vučjeg čopora" preporučam knjižicu: SRPSKO-HRVATSKI SPOR, imotskog svećenika Josipa Vergilija Perića koji je djelovao koncem XIX i početkom XX. stoljeća.

Primjedbe

Popularni postovi