MLADEN PAVKOVIĆ PODIGAO PRIVATNU TUŽBU PROTIV VIKTORA IVANČIĆA

Mladen Pavković tuži Viktora Ivančića, jer ga nazvao „fašistom“!


Mladen Pavković tuži Viktora Ivančića, jer ga nazvao „fašistom“!
Mladen Pavković, predsjednik Udruge branitelja, invalida i udovica Domovinskog rata Podravke(UBIUDR), podnio je Općinskom sudu u Zagrebu privatnu tužbu protiv Viktora Ivančića, novinara samostalnog srpskog tjednika „Novosti“ i lista „Novosti“ jer su ga u članku “Lapsus in fabula“, koji je u ovom tjedniku 31. kolovoza 2012.
potpisao Ivančić, nazvali „deklariranim fašistom iz Koprivnice“, koji se „zalaže“ da se „trećina Srba likvidira, trećina protjera, a trećina pokrade“. Na taj način grubo su ga oklevetali i uvrijedili, kao hrvatskog branitelja, novinara i publiciste i čovjeka koji se godinama bori – protiv fašizma i fašista!
UBIUDR traži i od Hrvatskog novinarskog društva (HND) da, prije svega, zaštiti svog dugogodišnjeg člana, da objavi priopćenje da se ne slaže da se bez ikakvog razloga i opravdanja ljude naziva „deklariranim fašistima“, jer to nema veze sa slobodom pisanja i govora, to tim prije jer je ova organizacija relativno često stala u obranu svojih članova i za daleko manje uvrede i klevete.
Ivančić i srpski tjednik „Novosti“, koji se relativno često navodno zalažu za izjednačavanje žrtve i agresora, očito su preuzeli ulogu nekadašnjeg „Feral Tribuna“, pa nastoje sve što je hrvatsko omalovažiti i marginalizirati, a da sve bude još i gore, njihovo financiranje dijelom plaća i Republika Hrvatska, dok hrvatski branitelji nemaju svoje glasilo, jer u svezi toga nemaju takvu podršku kakvu imaju novinari ala Ivančić i slični, koji na žalost nisu sudjelovali u Domovinskome ratu.
Udruga branitelja, invalida i udovica Domovinskog rata Podravke(UBIUDR)

Primjedbe

Popularni postovi