KOLIKO KOŠTA KOMPROMIS?

T7 VIS ponudio Varaždinu kompromisni prijedlog

Varaždin, 02. listopada 2012. - Varaždinska tvrtka T7 VIS priopćila je da je Gradu Varaždinu poslala najnoviji kompromisni prijedlog s ciljem rješavanja problema obrade komunalnog otpada mehaničko-biološkom obradom u postrojenju u Brezju, ponudivši obradu baliranog i novonastalog komunalnog otpada na okvirni rok od šest mjeseci (za vrijeme trajanja pokusnog rada) po neto cijeni od 560 kuna po toni otpada.
"Iako je ponuđena cijena ispod realne tržišne cijene, na čiju je analizu od strane specijalista sudskih vještaka za zaštitu okoliša, za financije te revizora T7 VIS spreman, na ovaj bi se način umanjivala šteta svim ugovornim stranama, izbjegli bi se daljnji nepotrebni troškovi baliranja od oko 570 kuna po toni otpada te daljnje dodatno zagađivanje tla i okoliša čija će sanacija zasigurno dodatno koštati 200-300 kuna po toni otpada", poručuju iz T7 VIS-a.

Navode da je neto cijenu od 560 kuna po toni otpada u ožujku ove godine zatražila sama gradska vlast te da bi ta cijena za krajnje korisnike bila i niža od trenutnog troška privremenog rješenja baliranja komunalnog otpada. Štoviše, ni tu cijenu ne bi trebala platiti ni komunalna tvrtka Varkom ni Grad Varaždin, jer je T7 VIS-u već plaćen avans za uslugu od oko 7,5 milijuna kuna, od kojeg se to može ustegnuti, ističu.

"Smatramo da su izloženi prijedlozi konstruktivni i usmjereni na kompromisno rješavanje međusobnih odnosa te u tom smislu očekujemo pozitivan odgovor od strane Grada Varaždina", poručuje članica Uprave T7 VIS-a Jasmina Prokop Tomić. [H]

Autor: © Portal croenergo.eu (T.M.) / ENERGO MEDIA SERVIS
Objavi komentar

Popularni postovi s ovog bloga

Večernja molitva vlč. Zlatka Suca

ZNANJEM ĆEMO, A NE ORUŽJEM, STVARI PROMIJENITI NABOLJE

Karamarko usporedio Vladu sa zrakoplovom punim putnika, ali bez pilota i posade