DANIEL SRB TRAŽI DA SE RASČISTI ODNOS MINISTRA OSTOJIĆA I EPH

Šef pravaša o aferi prisluškivanja i otkrivanju masovne grobnice iz 1945.

Srb: Treba raščistiti kakva veza postoji između Ostojića i EPH

U slučaju stana ministra Ostojića radi se, smatra Srb, o pogodovanju i prvorazrednom sukobu interesa.

Povećaj Srb: Treba raščistiti kakva veza postoji između Ostojića i EPH
Foto: Martina Popovčić/Pixsell

Piše: Dario Markas

Iz medijsko-obavještajnog rata koji je izbio evidentno je da se radi o borbi za nadzor nad obavještajnim službama. Otkrilo se i da postoje zlouporabe u sustavu. Inzistirat ćemo na tome da se ustroji pojačani nadzor nad njegovim korištenjem – poručio je predsjednik HSP-a Daniel Srb u Osijeku.
Problem je, dodao je, što se obavještajne službe ne koriste "u zaštiti državnih, već političkih, stranačkih interesa i stvaranja prednosti".

Po njegovu mišljenju, u slučaju stana ministra Ranka Ostojića formalno se ne radi o sukobu interesa.
- Ali sadržajno gledano, to je prvorazredni sukob interesa! Ako visoki državni dužnosnik stanuje u stanu vlasnika jednog od najvećih medijskih koncerna, onda o tome mora raspravljati Povjerenstvo za sukob interesa. No, zakonom je, nažalost, onemogućeno puno konstituiranje Povjerenstva – istaknuo je čelnik pravaša. Omogućiti nekome da iznajmi stan u doba kada je na tržištu toliko praznih nekretnina, nastavio je, "zapravo je pogodovanje". Upravo je stoga ministar trebao, stava je Srb, zatražiti suglasnost Povjerenstva.
- Treba raščistiti i kakva veza postoji između Ostojića i EPH – poručio je.
Osvrnuo se i na nedavno otkrivanje masovne grobnice u zagrebačkim Gračanima iz svibnja 1945. U njoj su, naveo je, pronađena 783 tijela, među kojima je i 30 dječaka.
- Pogubljen je cijeli jedan razred učenika vojne škole. Zna se da su to učinili pripadnici tzv. antifašističkih pokreta, ali kako to da nitko ne traži odgovornost za taj zločin? U kakvoj mi to državi živimo da se takvi zločini skrivaju? - pita se Srb.
Objavi komentar

Popularni postovi s ovog bloga

Večernja molitva vlč. Zlatka Suca

ZNANJEM ĆEMO, A NE ORUŽJEM, STVARI PROMIJENITI NABOLJE

Karamarko usporedio Vladu sa zrakoplovom punim putnika, ali bez pilota i posade