Preskoči na glavni sadržaj

IZVJEŠĆE S PRESS KONFERENCIJE STOŽERA AKCIJE "BILO NARODA - GRADIMO MOST"

NaSLOVNA

“Bilo naroda-Gradimo Most”

Danas je u Metkoviću održana prva konferencija za tisak Stožera za izgradnju Pelješkog mosta. Akciju, radnog naziva „BILO NARODA – GRADIMO MOST“ su inicirali Udruga lađara Neretve i „Zavjet“, udruga branitelja iz Hrvatske, BiH i svijeta.
U uvodnoj riječi Goran Komazin Meka, urednik radio postaje Narona i član Stožera za izgradnju mosta je izvijestio o organizacijskim  pojedinostima koje su dosad završene. Da bi akcija uspostave „živog“ mosta između Komarne i Brijeste, 09. rujna u 09 sati, protekla uspješno, utemeljen je Stožer, pozvani su na suradnju načelnici općina i gradova Dubrovačko-neretvanske županije, župan a tijekom dana šalju se pozivi predsjedniku, Vladi, Saboru, svim saborskim zastupnicima, predstavicima političkih stranaka i nevladinih udruga iz cijele Hrvatske.

Milojko Glasović idejni začetnik Maratona lađa, ali i ove inicijative rekao je da je za građane ovog kraja izgradnja mosta egzistencijalno pitanje te da zbog toga očekuje dolazak svih plovila raspoloživih za nedjelju, kako bi se povezali konopcem dugim 25oo m. Glasović očekuje dolazak jednog većeg središnjeg, i pet brodova slične veličine koji će biti usidreni kako se bi trasa na kojoj je projektiran most mogla sa sigurnošću povezati stotinama drugih lađa, brodica i brodova. Stožeru su se već javili vlasnici više stotina brodica iz Ploča, Metkovića, Opuzena, Stona i drugih okolnih priobalnih i otočkih mjesta.
„Oni koji su protiv igradnje mosta, protiv su cjelovitosti Hrvatske“
Boris Mužanović, predsjednik Stožera, dopredsjednik Udruge Zavjet je rekao da su u ovoj braniteljskoj udruzi odlučili podržati ovakvu inicijativu jer je ona kontinuitet obrane hrvatskog suvereniteta. Nabrojio je sve braniteljske udruge koje su već dosad dale potporu akciji te istaknuo da Pelješki most nema alternativu. „Oni koji su protiv izgradnje Pelješkog mosta, protiv su cjelovitosti Hrvatske“, jasno je naglasio Mužanović.


Glasnogovornica akcije, poznata novinarka Branka Šeparović je rekla da je osmišljen i financijski plan izgradnje kako nitko ne bi mogao više govoriti kako su financije problem. Naime, planira se dioničko društvo za izgradnju mosta a u Stožeru su već izračunali da bi po postojećem projektu centimetar koštao oko 8.000 kuna. „Ne biste vjerovali koliki je interes izvandomovinskih Hrvata kao i svih građana Hrvatske za tu ideju“, rekla je B. Šeparović. Istaknula je zajedništvo svih Hrvata iz svih dijelova Lijepe naše, spominjući potporu i mogući dolazak savudrijskih ribara, slavonskih poljoprivrednika, bokeljskih mornara, povijesnih postrojbi, Hrvata iz Herceg Bosne i izvandomovinskih Hrvata. Na skupu neće biti političkih govora, ali se očekuje dolazak nekih poznatih imena hrvatske estrade.
Objavi komentar

Popularni postovi s ovog bloga

Večernja molitva vlč. Zlatka Suca

ZNANJEM ĆEMO, A NE ORUŽJEM, STVARI PROMIJENITI NABOLJE

Karamarko usporedio Vladu sa zrakoplovom punim putnika, ali bez pilota i posade