GRADNJA PELJEŠKOG MOSTA NE SMIJE SE VEZIVATI UZ NOVAC IZ EU

 
BILO NARODA - GRADIMO MOST

Gradnja mosta ne smije se vezivat uz novac iz EU


Župan Nikola Dobroslavić susreo se s predstavnicima udruge „Zavjet" i Udruge lađara Neretve, organizatora akcije „Bilo naroda- gradimo most" tijekom koje su brodicama povezane Komarna i Brijesta odnosno lokacije na kojima se gradi Pelješki most.

Župan je tom prilikom čestitao organizatorima na izvanredno uspješnoj akciji „ kojom se još jednom potvrdio glas naroda da zahtjevaju povezivanje Hrvatske te da zahtjevaju Pelješki most".
-Pozdravljamo sadašnje poteze Vlade u vezi s realizacijom projekta Pelješkog mosta i najavljeno financiranje sredstvima fondova EU. Međutim, moramo naglasiti dvije stvari:
Gradnja Pelješkog mosta ne smije se vezivati za financiranje iz EU fondova. Most znači povijesno povezivanje hrvatskog teritorija u jednu cjelinu i mora se izgraditi bez obzira iz kojih sredstava.
Ratifikacija Sporazuma Tuđman - Izetbegović, kojoj se mi izričito protivimo jer je to po nama ustupanje hrvatskog teritorija susjednoj državi, nije ničim povezana s gradnjom mosta, još manje je pretpostavka za realizaciju projekta Pelješkog mosta- zaključio je župan.
Organizatori akcije, Ratko Dragović, Boris Mužunović, Mladen Milošević (udruga "Zavjet"), Milojko Glasnović (Udruga lađara Neretve) te Goran Komazin (Radio Narona), govorili su da je čitava organizacija povezivanja Komarne i Brijeste brodicama i lađama trajala svega šest dana te su i oni izrazili zadovoljstvo odazivom i porukom koja je poslana s ovog događaja u javnost.

dubrovniknet team

Primjedbe

Popularni postovi