FINANCIRAT ĆEMO CENTIMETAR PO CENTIMETAR PELJEŠKOG MOSTA

CENTIMETAR PO CENTIMETAR

Branka Šeparović zna kako financirati Pelješki most

Foto: Pixsell Editorial Standard | Grgo Jelavic/PIXSELL
Koordinacija braniteljskih udruga, zajedno s neretvanskim lađarima, potpomognuta organizacijskim sposobnostima HTV-ove novinarke Branke Šeparović, očitovala se danas u Metkoviću oko problematike Pelješkog mosta. Na tiskovnoj konferenciji iznesene su zanimljive ideje o financiranju mosta, ali je i obznanjeno kako će u nedjelju 33 lađe te nekoliko stotina većih i manjih brodica spojiti Komarnu s Brijestom i na taj način upozoriti na važnost postojanja Pelješkog mosta
Slobodna Dalmacija je izvijestila da je idejni začetnik neretvanskog maratona lađa i organizator spomenutog spektakla Milojko Glasović kazao da Maraton lađa spaja Hrvatsku, a upravo 33 lađe glavna su okosnica spajanja pelješke i neretvanske obale. Uz njih će u projektu Bilo naroda. Gradimo most sudjelovati još nekoliko stotina većih i manjih brodica.

'Hrvatska mora biti jedinstvena i mora misliti na svoju budućnost. Neka se sve ukradeno vrati i možemo sagraditi deset ovakvih mostova', kazao je Milojko Glasović.

Kako je istaknuto, u spajanju Komarne i Brijeste sudjelovat će brodice od Prevlake do Savudrije.

Predsjednik udruge Zavjet, Mladen Milošević, istaknuo je kako se branitelji nisu borili za podijeljenu Hrvatsku.

'Borili smo se za cjelovitu Hrvatsku, a kako vidimo, spajanje zemlje predugo traje, pa smo se odlučili na ovakav korak', kazao je Milošević.

Jedna od organizatorica, novinarka Branka Šeparović iznijela je zanimljivu ideju o financiranju Pelješkog mosta. 'Most ćemo prodavati na centimetre. Jedan centimetar košta osam tisuća kuna i, kada se sve to zbroji, imamo dovoljno novca za gradnju', kazala je Šeparović naglašavajući da već ima dosta potencijalnih investitora čija će imena biti upisana na brončanoj ploči, koja će se postaviti na most.

Kako bi se napravio ovaj 'pelješki most' potrebno je tristotinjak plovila, koja će se rasporediti u dužini od oko 2,5 kilometara, kolika je bila predviđena dužina mosta.
Pošalji prijatelju

Primjedbe

Popularni postovi