DON JOSIP ĆORIĆ O LICEMJERNOJ NOVINARKI I BIVŠEM KOLEGI SVEĆENIKU DON I. GRUBIŠIĆU

Davorka Blažević i Don Ivan Grubišić

Ocijeni
(0 Glasa/-ova)
Povijest ljudske gluposti je bogom dano štivo kadgod se čitatelj suoči s vodećim novinarskim perima.
Reagirati na sve te napise doista je sizifov posao, pogotovo kada se ima pred očima da će predobro plaćena novinarska antipismenost, naročito kada se radi o Crkvi, posebno katoličkoj, biti zaštićena redakcijskim škarama, ne obazirući se na to da svaka osoba ima pravo na svoje dostojanstvo ili barem da joj se dade onoliko prostora, koliko je opširan tekst zaštićene pasmine.
Ne želim gubiti vrijeme na raskokodakane riječi i rečenice Davorke Blažević upućene splitsko-makarskom nadbiskupu dr Marinu Barišiću, jer bi to oduzelo previše prostora. Stoga ću samo neka 'umovanja' dotaknuti.
Iako želim odgovorno pripadati crkvenoj zbilji nije mi poznato da je Crkva najbogatija institucija u Hrvata. Neka Davorka bude ljubazna pa iznese znanstvene argumente za svoje poznavanje ekonomije, naročito Crkve u Hrvatskoj. A ako je katolička Crkva najbogatija institucija u Hrvatskoj uzroci tome su jasni. Crkva nikada nije nijednoj stranci, pogotovo partiji, prodala svoju slobodu, posebno nije potpala pod epitete koje m joj lijepe dobro poznati nepismeni i perfidni novinari obaju spolova. Nije mi želja braniti nadbiskupa Barišića, jer je njemu dobro poznato da je moje pero, kada se radi o neljudskim potezima bilo koga, pa i njega, oštrije od Davorkina, ali je oštro što ide na zlo snagom argumenata, a ne argumentima snage, laži i podvale.
Ne znam kojih je godina i kako izgleda drugarica, gospođa (gospodična) Davorka Blažević, jer je žalosno da pada u duboku amneziju tvrdeći da nikada nije nadbiskup rekao ni riječi o devijacijama vlasti, posebno Sanadera…Ja mu jedino zamjeram što nije izravno upro prstom u najveće zagađivače hrvatskog duha i poleta, a to su mnogobrojna premasno plaćena, novinarska piskarala. Dobar dio njih, kada ne zna o čemu će pisati, napadaju Crkvu i to onu koja ne postoji. I za te laži, bljuvotine, nepoštenje, primaju veću plaću nego li najveći crkveni dostojanstvenici. Siguran sam da među takve spada i naša umiljata Davorka. I nisam do sada nigdje našao da se je oglasilo novinarsko pero zbog primanja koja, u ne baš rijetkim slučajevima, nadilaze primanje predsjednika države.
Svaki put kada slušam izražaje tzv. naprednih žena u prilog abortusa kao ženina prava na izbor, pomalo se svađam s Bogom zašto taj zakon nisu koristile njihove majke. Takve glasnogovornice prava žene da se liše najsvetije stvarnosti 'plaču' nad celibatom katoličke crkve. Uglavnom plaču one koje se ne uspijevaju udati pa podsvjesno vjeruju kako bi mogle 'osvojiti' nekog bogoslova i slično. Ne znam stav takvih bogoslova, ali na temelju onoga što nam redovito servira novinarka Blažević ja, koji sam izabrao ne baš laki izbor celibatarnog života, da nisam išao u svećenike, sigurno bih otišao onog časa kada bih vidio cijenjenu novinarku.
I šećer na kraju, kojega bih nazvao suzama kćeri razmetnice. neizostavni don Ivan Grubišić. Ako prihvaćate prijateljski savjet onda ne brinite za don Ivana Grubišića, jer dok propovijeda drugima o bogatstvu npr. Crkve, političara…ničega se toga nije odrekao, nego je pola stoljeća svećeničke službe nagomilao toliko materijalnog blaga da ima dovoljno za više života. Neka sa mnom prihvati emisiju u živo pa da vidimo kome obojci, a kome opanci. I nije li veoma podlo od vas da napadate crkvene ljude što se bave politikom, a tu istu politiku može i treba voditi don Ivan Grubišić. Gadljivo zar ne? Završetak pisma ostavljam Vašoj invenciji.

Prof. dr. sc. don Josip Čorić
Narodni trg 7 – 21 000 SPLIT

Primjedbe

Popularni postovi