DNEVNO.HR IZVJEŠĆUJE O IZGRADNJI 'ŽIVOG' PELJEŠKOG MOSTA

trasa od 2 kilometra i 300 metara povezana konopcem
Vijesti Hrvatska Sa stotinama brodica lađari u nedjelju postavljaju 'živi' Pelješki most

Sa stotinama brodica lađari u nedjelju postavljaju 'živi' Pelješki most

Milojko Glasović iz Udruge lađara Neretve je rekao da je za građane ovog kraja izgradnja mosta egzistencijalno pitanje te da zbog toga očekuje dolazak svih plovila raspoloživih za nedjelju, kako bi se povezali konopcem dugim 2 kilometra i 300 metara.
  • Autor: Ivan Baćak
  • Photo: Pixsell
  • Srijeda, 05.09.2012 17:56
U srijedu je u Metkoviću održana prva konferencija za tisak Stožera za izgradnju Pelješkog mosta. Akciju, radnog naziva „BILO NARODA – GRADIMO MOST“ su inicirali Udruga lađara Neretve i 'Zavjet', udruga branitelja iz Hrvatske, BiH i svijeta. U uvodnoj riječi Goran Komazin Meka, urednik radio postaje Narona i član Stožera za izgradnju mosta je izvijestio o organizacijskim pojedinostima koje su dosad završene. Da bi akcija uspostave 'živog' mosta između Komarne i Brijeste, 09. rujna u 09 sati, protekla uspješno, utemeljen je Stožer, pozvani su na suradnju načelnici općina i gradova Dubrovačko-neretvanske županije, župan a tijekom dana šalju se pozivi predsjedniku, Vladi, Saboru, svim saborskim zastupnicima, predstavicima političkih stranaka i nevladinih udruga iz cijele Hrvatske. Svi koji žele pomoći na bilo koji način mogu se javiti izravno na njegov broj telefona (098 181 3076).
'Oni koji su protiv izgradnje mosta, protiv su cjelovitosti Hrvatske'
Boris Mužanović, predsjednik Stožera, dopredsjednik Udruge Zavjet je rekao da su u ovoj braniteljskoj udruzi odlučili podržati ovakvu inicijativu jer je ona kontinuitet obrane hrvatskog suvereniteta. Nabrojio je sve braniteljske udruge koje su već dosad dale potporu akciji te istaknuo da Pelješki most nema alternativu. 'Oni koji su protiv izgradnje Pelješkog mosta, protiv su cjelovitosti Hrvatske', jasno je naglasio Mužanović.
Milojko Glasović iz Udruge lađara Neretve je rekao da je za građane ovog kraja izgradnja mosta egzistencijalno pitanje te da zbog toga očekuje dolazak svih plovila raspoloživih za nedjelju, kako bi se povezali konopcem dugim 2 kilometra i 300 metara, Glasović očekuje dolazak jednog većeg središnjeg, i pet brodova slične veličine koji će biti usidreni kako se bi trasa na kojoj je projektiran most mogla sa sigurnošću povezati stotinam drugih lađa, brodica i brodova. Stožeru su se već javili vlasnici više stotina brodica iz Ploča, Metkovića, Opuzena, Stona i drugih okolnih priobalnih i otočkih mjesta.
Mladen Milošević Braco, predsjednik udruge Zavjet za DNŽ, je rekao da sve ide po planu, da će skup zajedno s MUP-om osiguravati veterani specijalne policije domovinskog rata. Pozvao je sve gospodarstvenike i ljude dobre volje da podrže akciju, sve udruge iz Hrvatske da daju potporu i pozovu svoje članstvo na ovaj spektakularni početak izgradnje Pelješkog mosta te zahvalio unaprijed onim političarima koji su se i dosad ustrajno zalagali za izgradnju mosta koji je već dobio građevinsku dozvolu i na kojemu su već urađeni neki poslovi koje bi bilo šteta i ogromni finacijski gubitak, sada prekidati.
Glasnogovornica akcije, poznata novinarka Branka Šeparović je rekla da je osmišljen i financijski plan izgradnje kako nitko ne bi mogao više govoriti kako su financije problem. Naime, planira se dioničko društvo za izgradnju mosta a u Stožeru su već izračunali da bi po postojećem projektu centimetar koštao oko 8.000 kuna.
- Ne biste vjerovali koliki je interes izvandomovinskih Hrvata kao i svih građana Hrvatske za tu ideju - rekla je B. Šeparović.
Istaknula je zajedništvo svih Hrvata iz svih dijelova Lijepe naše, spominjući potporu i mogući dolazak savudrijskih ribara, slavonskih poljoprivrednika, bokeljskih mornara, povijesnih postrojbi, Hrvata iz Herceg Bosne i izvandomovinskih Hrvata. Na skupu ne će biti političkih govora, ali se očekuje dolazak nekih poznatih imena hrvatske estrade.

Primjedbe

Popularni postovi