ŠKORIĆ: VLAST JE STALA UZ TAJKUNE


Aktualna vlast je stala uz tajkune



Aktualna vlast je stala vlast stala uz tajkune, iznevjerila obećanja koja je dala tijekom kampanje, ponaša se antisocijalno i bešćutno. Povećanje PDV-a kao i uvođenje poreza na nekretnine predstavlja direktni udar na sve one kojima su obećavali da će ih porezno rasteretiti , naprotiv slizali su se s tajkunima, sa kojima ljetuju u privatnim vilama , s onim tajkunima koji ih financiraju.
Dok je u Hrvatskoj pucala zemlja od suše premijer Milanović je obilazio restorane po Hvaru i Braču, gdje je duboko „promišljao“ o  svojem budućem nastupu kojim bi zadivio naciju . Nakon što je došao sa ljetovanja izjavio je da je suša stvar slučaja, a Hrvatska slučajna država, te poručio svom „voljenom“ narodu neka se snađe. Ispada da su branitelji poginuli u nekom prometnom slučaju, u nekom slučajnom ratu, i za neku slučajnu zemlju, koja se slučajno dogodila. Žalosno je što po hrvatskoj državi šeta  premijer sa Ray Ban naočalama, koji je stvarno slučajno izabran, koji  poručuje narodu neka se snađe , kao što su njegovi politički očevi govorili „snađi se druže“.
U Hrvatskoj dobar dio građana lošijeg imovinskog stanja stvarno posjeduje zemljišta ili nekretnine za koje su emotivno vezani, nekretnine koje u mnogim slučajevima ne mogu iskorištavati, te samim time one im ne mogu doprinositi povećanju osobnih budžeta. Primjerice u mnogim slučajevima je riječ građanima koji su generacijama nasljeđivali zemljišta koja sve manje obrađuju, jer su mnogi od tih građana u poodmakloj životnoj dobi. U našoj Dalmaciji mnogi građani posjeduju nekretnine koji su naslijeđene od njihovi roditelja, a koje oni ne koriste u komercijalne svrhe. U situaciji kada su mnogi ostali bez posla , mnogima smanjene plaće, a imamo nemali broj naših građana koji ne primaju redovito plaću za svoj rad, predlažemo vladajućima neka se pobrinu da se naplati porez od onih koji te nekretnine iznajmljuju. Predlažemo Vladi da ako želi nametnuti nove poreze ili povećati postojeće, neka opterete sa tim porezima banke , lizing  kuće, osiguravajuća društva, luksuzna dobra , „igre na sreću „ …


Predsjednik GO HDZ Split
Petar Škorić

Primjedbe

Popularni postovi