OSVRT B. RAMLJAKA UZ DAN POBJEDE I DAN HRVATSKIH BRANITELJA

Boško Ramljak: Veličanstvena pobjeda u domovinskom ratu se pokušava dovesti u pitanje

E-mail Ispis PDF
Molitvom stoljetne čuvarice Hrvata, majke Crkve rimokatoličke, tisućljetnom težnjom hrvatskog naroda, zajedništvom iseljene i domovinske Hrvatske, prožete pomirbom kao temeljnim preduvjetom zajedništva, pod povoljnim okolnostima europskih i svjetskih geopolitičkih gibanja (rušenje Berlinskog zida, slom komunizma...) – krajem dvadesetog stoljeća odlučnim vodstvom dr. Franje Tuđmana, rođena je – kao neželjeno dijete pojedinih velikih europskih i svijetskih sila – Republika Hrvatska.

Junaštvom policajaca i gardista u Domovinskom ratu, mlada hrvatska država je obranjena i osloboðena u briljantno izvedenim osloboditeljskim akcijama od 1991. do 1995.godine.
Tisućljetni san je ostvaren – imamo Hrvatsku!
Temelj pomirbe
Naša je! koliki su je stoljećima sanjali? Koliki su zbog nje ubijani, mučeni, ismijavani, ponižavani i tamničeni? Posljedice zatiranja svega hrvatskog i domoljubnog, ponajviše od 1945. godine do 1990. godine, te povijesna gibanja u kojima se nalazio hrvatski narod kroz svoju burnu povijest, duboko su ukorijenjene u našem narodu i dan danas, te su kamen spoticanja prema budućnosti.
Upravo je Domovinski rat razdoblje u novijoj hrvatskoj povijesti koje je temelj pomirdbe hrvatskog naroda, na kojem je jedino moguće graditi budućnost. Sinovi, unuci i preci svih podijeljenih strana hrvatskog naroda, zajedno ujedinjeni pod zastavom hrvatske domovine, junački su je obranili.
Krv, suze, jauci i strahote rata ujedinili su ukupni hrvatski korpus. Bojišnice Hrvatske vojske nisu poznavale stranačku, vjersku, etničku, ni bilo koju drugu podijeljenost. Junaštvo u obrani svoje hrvatske domovine pokazali su i pripadnici svih drugih naroda koji stoljećima žive na drevnom hrvatskom tlu, a Hrvatsku priznaju i osjećaju kao svoju domovinu.
S krunicom oko vrata
Slabo naoružani, s krunicom oko vrata, jurišali su sinovi Hrvatske i briljantno branili i konačno oslobodili okupirani teritorij svoje domovine. U uvjetima međunarodnog embarga na uvoz oružja (u kojem su na strani Jugoslavije aktivno sudjelovali neki današnji visokopozicionirani hrvatski političari), policijske i gardijske postrojbe u hodu su stvarane. snagom molitve, entuzijazma i zajedništva pokazale su nestvarne organizacijske sposobnosti i nadljudsku hrabrost hrvatskog naroda, kako u domovini tako i u iseljeništvu.
Prikupljanjem materijalnih dobara, novca, lijekova i humanitarne pomoći; kupovanjem oružja i vojne opreme širom raseljene hrvatske, stvoren je preduvjet obrane i oslobođenja domovine. Hrvatski čovjek odrekao se dragovoljno svog krvavo zarađenog dobra diljem svijeta i domovine u ime obrane.
Borili su se protiv mnogostruko brojnijeg, vojno opremljenijeg, organiziranijeg i jačeg neprijatelja, protiv takozvane jugoslavenske narodne armije i domaćih četnika, zadojenih velikosrpskom osvajačkom politikom.
Iskrivljavanje istine
Pojedini elementi rata genocidnog karaktera, koji spadaju dijelom u elemente specijalnog ratovanja, dogodili su se u hrvatskom Domovinskom ratu: brutalna silovanja žena, orgijanja pod utjecajima droga i alkohola, zvijerska ubojstva i mučenja, divljačko granatiranje civilnih ciljeva, barbarsko oskrvljivanje i rušenje iz temelja katoličkih crkava. U sveukpnom povijesnom i civilzacijskom naslijeđu Europe i svijeta razmjeri ovakva zla rijetko su zbilježeni.
Sve to odvijalo se pred očima svijeta i bilo je potpomognuto politikom zemalja kojima nije odgovaralo stvaranje Republike Hrvatske. Danas te iste zemlje iskrivljuju istinu i žele relativizrati odnos agresora i žrtve, prebacujući krivnju na hrvatsku državu. Hrvatska službena politika čak želi povući tužbu protiv Srbije!?
Zajedništvo, ljubav, vjera, nadljudska hrabrost i odlučnost nosili su osloboditelje do veličanstveno pobjede nad okrutnim neprijateljem.
Narod je živio uz branitelje, pjevači su pjevali domoljubne pjesme, a mediji prenosili vijesti te aktivno sudjelovali u  obrani i stvaranju domovine Hrvatske. djeca su se poistovjećivala s braniteljima i s dva uzdignuta prsta pozdravljala svoje hrvatske vojnike, stojeći uz cestu, a majke su im šivale male odore pod granatama i oglašenom sirenom u skloništima, iščekujući u strahu i molitvi novi dan. Hrvatska vojska po anketama građana bila je uz Katoličku crkvu na prvom mjestu poštovanja i vjere hrvatskog naroda.
Nažalost, pojedine skupine hrvatskog naroda koje nisu shvaćale povijesni trenutak stvaranja hrvatske domovine u samom njenom začetku, nastavljaju svoj vampirski ples kojeg su plesale kroz godine komunizma, jer su učene i odgajane da mrze sve što je hrvatsko i da aktivno rade na destrukciji, omalovažavanju, iskrivljavanju istine...
U tom smislu one predimenzioniraju i preuveličavaju pojedinačne slučajeve destruktivnog ponašanja pojedinaca u ratnim okolnostima, a sve u cilju destabilizacije mlade hrvatske države zbog tuge za njihovom propalom Jugoslavijom i služenju stranim gospodarima.
Ratni trenuci svake zemlje opisuju takva djelovanja kao subverzivna djelovanja (petokolonaštvo) protiv svog naroda. Svjetske sile, koje zbog svojih podmuklih interesa nisu željele začetak mlade hrvatske države, koriste naše nejedinstvo, progone hrvatske branitelje i na razne načine ucjenjuju hrvatsku državu, želeći hrvatska prirodna bogatstva i utjecaj na geostrateški i geopolitički položaj hrvatske.
Šture crtice u školama
Zadnje desetljeće suočeni smo s brutalnim napadom na Domovinski rat i temelje hrvatske države. Omalovažavaju se, sude i blate junaci Domovinskog rata. Provodi se potpuna dehrvatizacija predvođena pojedinim medijima. (Danas neki ugledni hrvatski novinari bili su na srpskoj strani tijekom Domovinskog rata!?)
Branitelji su ciljano podijeljeni na mnoštvo udruga iz Domovinskog rata, pa stoga nisu nikakav moralni kredibilitet u društvu.
Mladi kroz školovanje uče šture crtice o Domovinskom ratu, nažalost tendeciozne i iskrivljene. Kako je moguće i koji je narod u svojoj povijesti doživio da  samo u dvadeset godina svoga postojanja stvori državu, goloruk je obrani od mnogostruko jačeg neprijatelja i ustroji vojsku – najrespektabilniju po snazi i vojnoj moći u Europi – a da taj isti narod  opljačka i izda domovinu, a od pobjedničke vojske ne ostanu ni tragovi... Ni imena postrojbi nisu ostala, što je presedan u vojskama diljem svijeta koje gaje vojnu tradiciju iz svoje povijesti.
Primjerice, danas se u godišnjem ocijenjivanju vojnika Hrvatske vojske više bodova dobiva za poznavanje stranih jezika, nego za godine provedene u sudjelovanju u Domovinskom ratu.
Zaključimo: Samo na temeljima Domovinskog rata i njegovim vrijednostima moguće je graditi novu hrvatsku budućnost!
Hrvatski narod je kroz svoju burnu povijest pokazao da zna odgovoriti na sve izazove koji su pred njega dolazili.

Bože čuvaj Hrvatsku!


Pozdrav hrvatskim braniteljima, ma gdje bili!

Boško Ramljak,
umirovljeni časnik HV-a

Primjedbe

Popularni postovi