ŽELJKO BEBEK OVE GODINE NASTUPA U ČAVOGLAVAMA KAO GOST M.P.THOMPSONA

Predrag Lucić, jedan od najboljih frendova najveće hrvatske "gnjide", Borisa Dežulovića, oglasio se povodom iznenađujuće najave Željka Bebeka da će otići pjevati u drevne Čavoglave smatrajući to ne samo čašću, već i obvezom. Naime, doista je točno, Oluju moramo slaviti, kao što demokratski svijet mora slaviti 9. svibnja Dan pobjede nad fašizmom, tako je i 5. kolovoza pobijeđen velikosrpski fašizam, iako su recidivi tog fašizma vidljivi u hrvatskim medijima, tješimo se što su se vlasnici tih medija bogatili dok su antifašisti ginuli, a Predrag Lucić, u Splitu poznat pod nadimkom Bijeli prah, s frendom, gnjidom obilazio splitske birtije i tamanio osvježavajuću tekućinu.
Inače, Predrag Lucić piše za novinu kojoj je godinama bio na čelu uzorni biznismen Robert Ježić, dok kralj gnjidoslovlja pak parazitira za tiskovine kojima ravna dobri djedica Nino Pavić.  Ono što je Luciću Dežulović, to je Pavić bio Sanaderu, samo što su posljednja  dvojica manje voljela birtije a više jahte. Ne zaboravimo, dernek hrvatske oligarhije plaćaju hrvatski građani, Rusi imaju oligarhe, no, mi imano oligarhiju kakve se ne bi posramio sam Staljin, koji je imao ponešto drugačiji tip oligarha, najmoćniji među njima bio je Berija.
Sad će neki reći vi opet pište o novinarima fašistima koji su se prodali tajkunima a izigravaju moralne veličine koje nakon pola sata u birtiji više niti ne mogu stajati na nogama,  i tu se zapravo krije najveći razlog zašto Dežulović i Lucić nikada nisu u Čavoglavama. Naime, možda ste mislili da je to zato jer su oni uglavnom Domovinski rat proveli u birtiji?  Ako ste to pomislili niste sasvim u krivu, ali ste daleko od toga da budete potpuno u pravu. Nije ni svjetonazor razlog zašto Lucić i Dežulović, Bijeli prah i gnjida, zaobilaze Čavoglave, njih dvojica rade ili su radili za zloglasne tajkune tako da o svjetonazoru ne možemo govoriti, osim ako se taj svjetonazor ne mjeri Starčevićem. Dežulović i Lucić dokazani su Starčevićanci, obojica obožavaju Oca domovine - na novčanici od tisuću kuna.
Moguće, da kuna. Kada bi slučajno bila izdana novčanica od 2000 kuna s likom predsjednika Tuđmana Lucić i Dežulović, ali i mnogi njima slični mediji trovači Hrvatske, bili bi veći Tuđmanovci od Kujundžića. Moguće da će se to jednom i dogoditi, kako je krenulo morati ćemo tiskati sve veće novčanice, što se radilo nekoć u Jugoslaviji.
Ako nije svjetonazor što onda sprečava Dežulovića i Lucića da se pojave u Čavoglavama? U Čavoglavama imamo kultnu pučku svečanost, više od 100 000 Hrvata iz čitavog svijeta, popije se, jede se, traju sportska takmičenja, navečer je koncert. Pije se, ali se NE loče, i tu je glavni problem. Usprkos masi ljudi vi ne možete vidjeti nikoga da se vucara po Čavoglavama, po pustopoljini, niti jedan sudionik svehrvatskog slavlja još nije zalutao na Svilaji.
Što bi se dogodilo kada bI se pojavili Lucić i Dežulović kad bi počeli teturati okolo? Kad bi se počeli vući po zemlji, kakav bi to prizor bio? Da ne govorimo što bi se dogodilo kada bi Boris i Predrag zalutali na prkosnoj planini iznad Čavoglava? HGSS bi morao angažirati brojne snage, opću mobilizaciju provesti, kako bi ih se pronašlo. S obzirom na omiljenst u narodu uvjereni smo da bi bilo puno dragovoljaca te da bi za nepunih tri mjeseca potraga u kojoj bi sudjelovala tri dragovoljca bila spremna za spašavanje. No, polako, bez žurbe, ne možete sad na planini, ničim izazvani, žedni, ispipa se tern, ode se malo do kafića, raspita se kod ljudi, ako s već mora ode se u planinu, na sat dva. Ukoliko ništa ne bi našli barem bi stanovnici tog dijela Hrvatske bili mirniji, znali bi tko to zavija sve noći kad je Mjesec pun.
Što je toliko pogodilo, sada našeg, prije Ježićevog,  Predraga Lucića? Činjenica da se u Čavoglave sprema jedan od većih hrvatskih glazbenika, osnivač Bijelog dugmeta, Željko Bebek. Istina, radi se o neočekivanoj odluci Bebeka, posebno zbog načina na koji govori o Thompsonu, kome je uputio izraze štovanja i divljenja, no, oni koji malo poznaju Bebekov opus znaju da Bebek nikada nije govorio o politici,  nikada negativno o Thompsonu, drugim riječima, uvijek budu najviše iznenađeni oni koji misle kako imaju monopol na antifašizam a tijekom antifašističkog rata su se sakrivali u birtiji.
Foto: Pixselll

Primjedbe

Popularni postovi