PELJEŠKI MOST JE ZADNJA BITKA ZA PUNU INTEGRACIJU DUBROVNIKA U HRVATSKU



Takav se čin, istaknuo je,ne može opravdati ekonomskim razlozima, jer se pitanje financiranja moglo riješiti koncesijom i na druge načine.

- Pedeset milijuna kuna je već uloženo u taj projekt stoga će HDZ kada preuzme vlast oživjeti taj projekt zajedno s gradnjom autoceste do Dubrovnika i spojiti teritorij Republike Hrvatske - istaknuo je Karamarko i dodao kako je to puitanje od prvorazrednog gospodarskog, prometnog, ekološkog pa i psihološkog značaja za žitelje najjužnije županije.

- Već sama činjenica da su u šest mjeseci dva ministra otišla iz njezinih redova govore o stanju i atmosferi u Vladi - kazao je Tomislav Karamarko, odgovarajući na novinarski upit vezan uz ostavku ministrice zaštite okoliša i priode Mirele Holy.

- Možda je ministrica Holy trebala otići iz drugih razloga,a ako je tako onda je to samo - farsa. Da je ova Vlada uistinu konzistentna nitko u njoj ne bi ostao - zaključio je Karamarko.

- U zadnja tri mjeseca Milanovićeva Vlada predložila je čak pet rješenja povezivanja krajnjeg hrvatskog juga s ostatkom zemlje, od koridora kod Neuma do trajektnih veza - podsjetio je predsjednik ŽO HDZ Branko Bačić.

- Lutajući među predloženim rješenjima Vlada pokazuje veliko nesnalaženje i neposobnost izvođenja iz izolacije hrvatskog juga - dodao je Bačić i napomenuo kako je gradnja Pelješkog mosta značajna za Hrvatsku i sa sigurnosnog aspekta.

Potpredsjednica stranke i čelnica dubrovačkog HDZ-a Dubravka Šuica drži kako je poništavanje ugovora o gradnji tog mosta "užasna poruka stanovnicima juga zemlje".

- Ako imamo isti monetarni, obrazovni i drugi, razumljivo je da želimo i jednaki prometni režim za sve stanovnike Hrvatske - poručila je Šuica.

Član Predsjedništva HDZ-a Nikola Dobroslavić usporedio je vrijednost te investicije koja se procijenjuje na oko 2 milijarde kuna s brojnim drugim, znatno skupljim prometnim projektima za koje je aktualna Vlada pokazala razumijevanje.

Anet Franić
Foto: Tonči Plazibat / CROPIX

Primjedbe

Popularni postovi