ULAŽITE U ZELENU HRVATSKU

Tražite investitore za 'green' projekte?

Zagreb, 23. svibnja 2012. - Službena najava međunarodnog B2B događaja "GREENVEST: Invest in Green Croatia"...

Savez za energetiku Zagreba i Energo Media Servis, uz potporu predsjednika Republike Hrvatske - dr.sc. Ive Josipovića, visoko pokroviteljstvo Ministarstva poduzetništva i obrta i Ministarstva zaštite okoliša i prirode, supokroviteljstvo Grada Zagreba - Gradskog ureda za energetiku, zaštitu okoliša i održivi razvoj, suorganizaciju Hrvatske gospodarske komore - Europske poduzetničke mreže Hrvatske i Banco Popolare Croatia, generalno medijsko pokroviteljstvo portala croenergo.eu, medijsko pokroviteljstvo časopisa Hausbau i Professional te partnerstvo hotela The Regent Esplanade Zagreb, kao službenog smještaja i Croatia Airlines, kao službenog zračnog prijevoznika, danas su najavili održavanje međunarodnog B2B događaja pod nazivom "GREENVEST: Invest in Green Croatia - Međunarodni gospodarsko-investicijski dani i sajam razvoja, proizvodnje i investicija u zelenom gospodarstvu", što će se održati u Zagrebu od 25. do 27.10.2012. godine.

Pristupni proces Republike Hrvatske Europskoj uniji i međunarodni gospodarski trendovi hrvatskom gospodarstvu donose niz izazova, ali i mogućnosti za razvoj. Energetika - obnovljivi izvori energije, energetska učinkovitost, inteligentni sustavi i procesi, informatičke tehnologije, tehnologije reciklaže i proizvodi od recikliranih materijala, 'zelena' gradnja, 'zeleni' turizam, eko inovacije, eko poljoprivreda, 'zelene' uslužne djelatnosti samo su neki od sektora s visokim razvojnim potencijalom uzimajući pritom u obzir prostornu i cjelovitu resursnu osnovu Republike Hrvatske. 'Zeleni' razvoj temelj je novih gospodarskih kretanja Europske unije i drugih razvijenih zemalja svijeta. Sve veći broj gospodarskih subjekata svoje poslovanje preusmjerava ili ustrojava prema nekim od navedenih djelatnosti kako bi postali održiviji te povećali svoju konkurentnost na domaćem i međunarodnom tržištu. Takav pristup istraživanjima, razvoju i proizvodnji postaje sve traženiji i među krajnjim potrošačima.

'Međunarodni gospodarsko-investicijski dani i sajam razvoja, proizvodnje i investicija u zelenom gospodarstvu' prvi je susret ove vrste u Republici Hrvatskoj namijenjen pružanju pune podrške razvoju 'zelenog' gospodarstva. U planu su susreti državnih dužnosnika i predstavnika međunarodnih institucija s gospodarstvenicima, predstavljanja razvojnih i proizvodnih projekata i programa, predstavljanja 'zelenog' portfelja međunarodnih i domaćih pravnih osoba te predstavljanja veleposlanstava, banaka, agencija, investitora i područja investicijskih interesa za Republiku Hrvatsku.

Cilj ovog događaja je raspraviti otvorena pitanja razvoja 'zelenog' gospodarstva u Republici Hrvatskoj, detektirati izazove i definirati perspektivu razvoja 'zelenog' gospodarstva te privatnih projekata i projekata javno-privatnog partnerstva, kao i raspraviti mogućnosti otvaranja novih proizvodnih kapaciteta i radnih mjesta u području 'zelenog' gospodarstva. Osim toga, namjera je događaja raspraviti pitanja o perspektivi domaćih i stranih investicija, a u dijelu predstavljanja projekata međunarodnim investitorima, domaćih i međunarodnih kompanija te veleposlanstava, banaka, agencija, investitora i područja investicijskih interesa za poduzetničke projekte, namjera je pružiti sveobuhvatne informacije o 'zelenim' uslugama, proizvodima, visokim tehnologijama, industrijskoj proizvodnji, pitanjima investicijskog ulaganja, potražnji međunarodnih investicija te pružiti informacije o ulozi i mogućnostima veleposlanstava, banaka i agencija u investicijskim kretanjima. Konačno, cilj događanja je, sa stajališta investitora, gospodarstvenicima predstaviti njihova interesna područja, vrste i visine ulaganja te opće uvjete investiranja.

Područja ovogodišnjih gospodarsko-investicijskih dana i sajma razvoja, proizvodnje i investicija u zelenom gospodarstvu su energetika - obnovljivi izvori energije, energetska učinkovitost, inteligentni sustavi i procesi, informatičke tehnologije, tehnologije reciklaže i proizvodi od recikliranih materijala, 'zelena' gradnja, 'zeleni' turizam, eko inovacije, eko poljoprivreda  i 'zelene' uslužne djelatnosti.

"GREENVEST 2012: INVEST IN GREEN CROATIA - Međunarodni gospodarsko-investicijski dani i sajam razvoja, proizvodnje i investicija u zelenom gospodarstvu" održavaju se s misijom pune podrške razvoju 'zelenog' gospodarstva, razvoju obrtništva, malog i srednjeg poduzetništva, otvaranju novih radnih mjesta i povećanju konkurentnosti ovoga sektora na jedinstvenom europskom tržištu, a strogo definirani uvjeti sudjelovanja (predstavljanja, izlaganja...) ovaj će događaj svrstati u popis vodećih gospodarskih događaja godine.
Objavi komentar

Popularni postovi s ovog bloga

Večernja molitva vlč. Zlatka Suca

ZNANJEM ĆEMO, A NE ORUŽJEM, STVARI PROMIJENITI NABOLJE

Karamarko usporedio Vladu sa zrakoplovom punim putnika, ali bez pilota i posade