U PLOČAMA UTEMELJENA ŽUPANIJSKA ORGANIZACIJA UDRUGE 'ZAVJET'

22.04.2012. 20:11:43
UTEMELJEN ZAVJET
U Pločama je utemeljena braniteljska udruga „Zavjet“, koja djeluje u Hrvatskoj, BiH i dijaspori i za sada okuplja desetak tisuća članova. Na županijskom nivou udrugu će voditi Mladen Milošević, zapovjednik Lučke garde, a njegovi zamjenici su Mijo Vukušić, Mate Dugandžić i Luka Kraljević, dok je Tomislav Ivičevič imenovan tajnikom.
Za Grad Ploče predsjednik je Mate Carević, pripadnik I satnije ZNG-a, a dopredsjednici su Darko Markota i Zdravko Ivičević. Tajnik gradske organizacije je Mario Stanković. Na Osnivačkoj skupštini sudjelovali su i gosti: general bojnik Marko Lukić, predsjednik na nacionalnom nivou, prvi zapovjednik ATJ Lučko, bivši pomoćnik ministra unutarnjih poslova (1991. i 1992.) i savjetnik prvog hrvatskog predsjednika za osobnu sigurnost, brigadir Ivan Rašić, prvi, a danas počasni predsjednik „Zavjeta“, pripadnik Tigrova i zapovjednik I gardijske brigade, prof. Josip Jurčević, predsjednik Savjeta za strateško planiranje u „Zavjetu“, Boris Mužanović, dopredsjednik udruge za Dalmaciju i čelnik zadarske podružnice, Mijo Crnoja, predsjednik Nadzornog odbora udruge, Mate Matić, predstavnik zagrebačke podružnice, brigadir Ivan Beljan, povjerenik za Split i Ivan Baćak zadužen za medije. Cilj „Zavjeta“ je, kako je istaknuto, ostvarivanje zajedništva hrvatskih branitelja i hrvatskoga naroda, oživljavanje vrijednosti na kojima je Franjo Tuđman stvorio hrvatsku državu, a to je zajedništvo domovinske i iseljene Hrvatske.
„Dosadašnja razjedinjenost branitelja odgovarala je onima koji Hrvatsku žele vidjeti slabu i nemoćnu. Najbolje ljude koji su ispisivali povijest hrvatske države danas nitko ništa ne pita. Želimo aktivno rješavati probleme radi budućnosti naše zemlje“, rekao je general bojnik Marko Lukić.

 
Objavi komentar

Popularni postovi s ovog bloga

Večernja molitva vlč. Zlatka Suca

ZNANJEM ĆEMO, A NE ORUŽJEM, STVARI PROMIJENITI NABOLJE

Karamarko usporedio Vladu sa zrakoplovom punim putnika, ali bez pilota i posade