U PLOČAMA UTEMELJENA ŽUPANIJSKA ORGANIZACIJA UDRUGE 'ZAVJET'

22.04.2012. 20:11:43
UTEMELJEN ZAVJET
U Pločama je utemeljena braniteljska udruga „Zavjet“, koja djeluje u Hrvatskoj, BiH i dijaspori i za sada okuplja desetak tisuća članova. Na županijskom nivou udrugu će voditi Mladen Milošević, zapovjednik Lučke garde, a njegovi zamjenici su Mijo Vukušić, Mate Dugandžić i Luka Kraljević, dok je Tomislav Ivičevič imenovan tajnikom.
Za Grad Ploče predsjednik je Mate Carević, pripadnik I satnije ZNG-a, a dopredsjednici su Darko Markota i Zdravko Ivičević. Tajnik gradske organizacije je Mario Stanković. Na Osnivačkoj skupštini sudjelovali su i gosti: general bojnik Marko Lukić, predsjednik na nacionalnom nivou, prvi zapovjednik ATJ Lučko, bivši pomoćnik ministra unutarnjih poslova (1991. i 1992.) i savjetnik prvog hrvatskog predsjednika za osobnu sigurnost, brigadir Ivan Rašić, prvi, a danas počasni predsjednik „Zavjeta“, pripadnik Tigrova i zapovjednik I gardijske brigade, prof. Josip Jurčević, predsjednik Savjeta za strateško planiranje u „Zavjetu“, Boris Mužanović, dopredsjednik udruge za Dalmaciju i čelnik zadarske podružnice, Mijo Crnoja, predsjednik Nadzornog odbora udruge, Mate Matić, predstavnik zagrebačke podružnice, brigadir Ivan Beljan, povjerenik za Split i Ivan Baćak zadužen za medije. Cilj „Zavjeta“ je, kako je istaknuto, ostvarivanje zajedništva hrvatskih branitelja i hrvatskoga naroda, oživljavanje vrijednosti na kojima je Franjo Tuđman stvorio hrvatsku državu, a to je zajedništvo domovinske i iseljene Hrvatske.
„Dosadašnja razjedinjenost branitelja odgovarala je onima koji Hrvatsku žele vidjeti slabu i nemoćnu. Najbolje ljude koji su ispisivali povijest hrvatske države danas nitko ništa ne pita. Želimo aktivno rješavati probleme radi budućnosti naše zemlje“, rekao je general bojnik Marko Lukić.

 

Primjedbe

Popularni postovi