SOL NA RANU


Miljenko Babaić
Put dr. J. Lučića 6
Mandaljena
HR – 20207 Mlini                                                                      
Veliki Petak, 6. travnja 2012.

Predsjednik Hrvatskog Sabora, gosp. Boris Šprem
Predsjednik Hrvatske Vlade, gosp. Zoran Milanović
Predsjednik Republike Hrvatske, gosp. Ivo Josipović
Hrvatska Radio Televizija, Zagreb
Nakon teške muke, izrugivanja i razapinjanja, Isus na križu kaže da je žedan. Čovjek bi dao vode, a nečovjek pruža još gorčine; ocat ili žuč. Nakon teških mučenja, smaknuća i proganjanja obitelji i unučadi nevino pobijenih nakon rata - u miru, u Bleiburgu i na Križnim putovima, čovjek bi u svojoj Državi očekivao poštovanje (vode), a ne žuč i soljenje rana. Da, četnici i partizani su nerijetko žrtvama solili rane. Mnogo je primjera za koje po svojemu ocu zna gosp. Ivo Josipović. Sigurno to zna i gosp. Boris Šprem jer je bio spreman u Kumrovcu otvarati izložbu zločincu J. B. Titu koji je s partizanima i komunističkom partijom izvršio genocid nad hrvatskim narodom. Ako Vam, gospodo, pristaje tako radosno odgovarati na podmetanja i laži u pismu Danijela Ivina, očekujem i ja odgovor na ovo svoje pismo.
Godinama sam išao u Bleiburgu i hodočastio na mnoga masovna stratišta u Sloveniji i Hrvatskoj. Živio sam u inozemstvu i susreo mnoge preživjele s Križnog puta. Kao svećenik sam razgovarao s ljudima koji su prošli ta teška stradanja. Zar je danas potrebno izrugivati tu strašnu tragediju hrvatskog naroda? Jer, u Bleiburgu su ipak likvidirani ljudi. Austrijanac, čija je kuća odmah nadomak Bleiburškog polja, je svjedočio kako su partizani, kad su od Engleza preuzeli ljude koji su odložili oružje pred njegovom kućom, naočigled njegove obitelji oderali časnika hrvatske vojske kao upozorenje svima što ih čeka za neposluh. Nedaleko u šumi su dvije masovne grobnice zajedno s konjskim lešinama. Nedavno je to mjesto iskapano po nalogu odvjetništva i policije iz Klagenfurtha. Već spomenuti Austrijanac je kasnije svjedočio kako partizani iskapali ta mjesta i ljudska trupla prevozili u Sloveniju. Pogledajte primjer dr. Floriana Thomasa Rulitza, kojemu UDBA danas prijeti u Austriji zbog tih svjedočanstava! Bilo bi vrijedno uzeti u obzir svjedočanstvo Ivana Otta, kao i svjedočanstva engleskih vojnika, ako već ne vjerujete Hrvatima. Je li potrebno i dalje ostati nečovjek i zločinac kao gospodin Danijel Ivin, pa onako sramotno govoriti laži i to još danas nakon otvaranja rudnika Barbarin rov kod Laškog u Sloveniji. Svi znamo tko je provjeravao koliko je dobro zapečaćen otvor rudnika. 'Čovjek, kako to gordo zvuči'.
Možda gosp. Ivin zna tko i kako je 'obavljao posao' oko rudnika? Čovjek svakako zna mnogo više. Rado bih s njim obišao ta njemu poznata mjesta, baš kao mnogi. Gospodo! Zar nije vrijeme za utvrđivanje žrtava Bleiburga i Križnog puta svih nacionalnosti? Ako znamo broj stradalih u Domovinskom ratu, vrijeme je za utvrđivanje svih istina i stradanja. Da, Gospodo, vrijeme je i za utvrđivanje stradanja u Jasenovcu.Vrijeme je otkrivanja svega što su u Jasenovcu učinile ustaše, kao i svega što je u logoru bilo nakon ustaša. A logor u Jasenovcu je dugo nakon njih i dalje bio mjesto stradanja. Vrijeme je da Hrvatski Sabor zatraži brisanje s popisa stradalih u Jasenovcu onih koji to jamačno nisu; poput žrtava četnika iz Gata, Bitelića i sl. Napokon, to je dužnost Hrvatske države. Nema opravdanja za prijašnje hrvatske Vlade jer nažalost, i HDZ su preuzeli bivši komunisti i s četnicima ( Stanimirovićem i ostalima ) nanosili tešku pogibelj hrvatskom narodu. Izgleda kako djeca i unuci masovnih ubojica i nakon Drugog svjetskog rata ustraju u lažnom opravdavanju svojih očeva i djedova, te tako davaju samo žuč i sol narodu. Nažalost, nije se dogodilo prvi put kroz hrvatsku povijest da u Hrvatskom Saboru sjede ljudi nedostojni hrvatskog naroda (neki su dobili i nogu u stražnjicu). Očekujem da dobro promislite što je i zašto Bleiburg i iz kojega razloga Englezi ne dozvoljavaju otvaranje arhive. Judini srebrenjaci su prokleti, baš kao i sve u ljudskoj povijesti zarađeno na nevinoj krvi. Makar partizani/komunisti govorili kako ne vjeruju u Boga, svjedoci smo kako im krvave ruke ne daju mira.
S poštovanjem ,
Miljenko Babaić  miljenko.babaic@du.t-com.hr
Na znanje:
1. Hrvatska Biskupska Konferencija, Zagreb
2. Arhiva
Objavi komentar

Popularni postovi s ovog bloga

Večernja molitva vlč. Zlatka Suca

ZNANJEM ĆEMO, A NE ORUŽJEM, STVARI PROMIJENITI NABOLJE

Karamarko usporedio Vladu sa zrakoplovom punim putnika, ali bez pilota i posade