NA ČELU HDZ-a U DICMU I. MARETIĆ, U BOLU NA BRAČU M. BAKOVIĆ, U SOLINU R. PRKIĆ, U ZADRU VRANČIĆ...

Objavljeno 03.04.2012. u 15:48

Izbori u HDZ-u Dicma: vratila se stara garda

Bivši općinski načelnik Ivan Maretić postao je novi predsjednik Općinskog odbora HDZ-a Dicmo. Tako je odlučila izborna skupština te stranke kojoj su od 54 pozvana nazočila 44 izaslanika iz temeljnih ogranaka Osoje, Kraj, Sičane, Krušvar i Prisoje.

U radu izborne skupštine sudjelovao je i saborski zastupnik Dinko Bošnjak kao izaslanik predsjednika Županijskog odbora Ante Sanadera. HDZ je od utemeljenja općine Dicmo 1993. godine u tri prva mandata bio na vlasti, a posljednji načelnik bio je upravo Ivan Maretić.

Od 2005. godine HDZ je u Dicmu oporba. Novoizabrani predsjednik Maretić i njegovi suradnici iz Općinskog odbora uvjereni su da će HDZ ponovno preuzeti odgovornost za vođenje Dicma od svibnja 2013. godine.

Osim Maretića koji za dužnost predsjednika nije imao protukandidata u Općinski Odbor izabrani su Marko Bilandžić, Branko Zebić, Srećko Zebić, Zoran Jokić, Mladen Bilan, Ivica Bešker, Draško Grčić i Zdravko Grčić, sve HDZ-ova mjesna stara garda. Dosadašnji predsjednik Hrvoje Rogulj nije se kandidirao za predsjednika iz osobnih razloga.

Skupština je za izaslanike županijske izborne skupštine stranke izabrala Zdravka Grčića i Ivana Maretića dok će jedini izaslanik na stranačkom općem saboru biti Marko Bilandžić.

T. Paštar
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bol na Braču: Matko Baković na čelu HDZ-a
U iduće četiri godine Općinsku organizaciju HDZ-a Bola vodit će Matko Baković. Na izbornoj skupštini  za njega je glasovalo 67 članova, dok je drugi kandidat Ivan Malenica dobio 10 glasova.

Tajnim glasovanjem izabran je novi Općinski odbor, a čine ga: Đani Balaić, Zvonko Marić, Merlin Katić, Jakša Marinković Šimić, Goran Jekić, Branko Mikulić, Stanko Mikulić, Dinko Ružić i Stipe Ivić.

Na općem izbornom saboru te stranke bolski HDZ predstavljat će Branko Mikulić koji će zajedno sa Zvonkom Marićem sudjelovati i u radu Županijske izborne skupštine.

U ime županijske organizacije HDZ-a skupu u Bolu nazočio je Lovre Kuščević.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Objavljeno 26.03.2012. u 22:19

Renato Prkić ponovo na čelu solinskog HDZ-a

Renato Prkić ponovo je na čelu solinskog ogranka Hrvatske demokratske zajednice. Izabrali su tako članovi stranke na izbornoj skupštini održanoj večeras u Domu Zvonimir u Solinu.
- Ukazano povjerenje stranačkih kolega nam je obveza da i dalje vodimo ovaj grad kako smo to uspješno činili i do sada – kazao je Renato Prkić naglasivši kako su upravo odlični rezultati HDZ-a na lokalnim izborima omogućili nesmetan rad i u velikoj mjeri ostvarivanje zacrtanog stranačkog programa na svim poljima života grada.
Pohvalio je i mladež HDZ-a koja, kazao je, jamči kvalitet i kontinuitet rada ove stranke.
U Gradski odbor solinskog HDZ-a izabrani su: Blaženko Boban, Dalibor Ninčević, Anđelko Bešker, Zdravko Perko, Ante Parčina, Ante Peroš, Josip Marković, Špiro Žižić, Luka Vuković, Davor Mikas, Anamarija Roso, Zvonimir Grubišić, Goran Miličević, Arsen Batarelo, Renata Tešija, Ante Grgić, Damir Katić i Nikola Tokić.
Izaslanici za županijsku izbornu skupštinu su: Dalibor Ninčević, Renato Prkić, Ante Parčina, Arsen Batarelo, Davor Mikas, Ilija Kokeza, Nikola Tokić, Željko Ljubičić i Andrija Sanader koji je ujedno i izaslanik za 15. Opći sabor HDZ-a. Čestitke izabranima uputio je i Ante Mihanović, izaslanik županijskog odbora stranke.
M. Sesartić
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Objavljeno 28.03.2012. u 15:35

ZADARSKI HDZ BIRA NOVO VODSTVO, A ZA ČELNO MJESTO PRIJAVILO SE DVOJE LJUDI

U SUBOTU Vrančić će voditi HDZ Zadra?

Zadarski gradonačelnik Zvonimir Vrančić bit će jedan od kandidata za predsjednika Gradskog odbora HDZ-a.

Osim njega, svoju je kandidaturu objavila i pročelnica za financije Grozdana Perić, a eventualna pojava nekih novih kandidata koji bi na izbornoj skupštini, sazvanoj za subotu, ušli u utrku bilo bi svojevrsno iznenađenje, pa valja očekivati dvoboj Vrančića i Grozdane Perić.

Time su okončane gotovo tromjesečne analize i konzultacije u zadarskome HDZ-u, u čijem je vrhu na početku postojala želja da se “izmisli” nekog novog, mladog lidera s namjerom da se u idućih godinu dana novi predsjednik GO-a profilira u izvjesnoga kandidata za gradonačelnika na sljedećim lokalnim izborima.

Nakon “pretresanja” svih zainteresiranih ambicioznih “mladih snaga”, ispalo je da HDZ i nije baš neki “kadrovski inkubator”, pa se pojavila dvojba hoće li gradski ogranak voditi bivši ili sadašnji gradonačelnik.

Nakon neuspješnih razgovora sa Živkom Kolegom, Predsjedništvo GO-a stalo je iza kandidature Zvonimira Vrančića, čime je jasno naznačen favorit stranačkih izbora.

− Proteklih su dana obavljene konzultacije, nakon kojih je Predsjedništvo GO-a iskazalo jedinstveno mišljenje da bi bilo najbolje da se ja kandidiram za predsjednika Gradskog odbora. Prihvatio sam tu mogućnost, ali još govorimo samo o kandidaturi, vidjet ćemo kako će glasati izaslanici izborne skupštine − potvrdio nam je Vrančić.

Spoj mladosti i iskustva

− U državi i u gradu imamo prilično nestabilnu gospodarsku situaciju, što će vjerojatno i u sljedećem razdoblju ostati činjenica, pa gradu želimo osigurati maksimum u smislu održavanja dosegnutog standarda i realizaciju maksimalnog broja projekata u takvim gospodarskim okolnostima − analizira Vrančić i dodaje da je procijenjeno da “stabilna sadašnja ekipa zadarskog HDZ-a, osvježena dijelom novih kadrova, može najbolje zadovoljiti te potrebe”.

Znači li to da imate ambiciju i za novi gradonačelnički mandat?

− Ne bih to dovodio u izravnu vezu. Izbor predsjednika GO HDZ-a ni na kakav način ne utječe na izbor kandidata za gradonačelnika, o tome će odlučiti samo jedan kriterij: izgledi na pobjedu na lokalnim izborima.

HDZ je u Zadru stabilna stranka, pa je logično zaključiti da nam ne trebaju radikalne promjene, ali trebaju nam osvježenja koja će u sadašnjosti dati svoj doprinos i pripremati se za budućnost. Možemo ostvariti spoj mladosti i iskustva i suočiti se s problemima hrvatskog društva i potrebama Zadra − zaključuje Vrančić, koji smatra da ovo ne prejudicira izbor gradonačelničkoga kandidata, o čemu je prerano razgovarati.

Na pitanje tko je od sadašnjih kandidata za predsjednika HDZ-a na nacionalnoj razini njegov osobni favorit, Vrančić je odgovorio da se zalaže “za izbor novog predsjednika koji će stranci dati novi polet”.

Jadranka Kosor u to se očito ne uklapa. Okvir Nakić ima posla u bolnici Dugo je među potencijalnim kandidatima za predsjednika GO-a figurirao i ravnatelj Opće bolnice Dario Nakić.

− Okupiran sam svojim poslom u Općoj bolnici i neću se kandidirati za predsjednika GO-a, ali ću podnijeti kandidaturu za člana Gradskog odbora − izjavio nam je Nakić.

Predrag Opačić 
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Objavljeno 02.04.2012. u 09:18

novi čelnici

Zadar: Vrančić pobijedio Grozdanu Perić u gradskom HDZ-u

Novi predsjednik Gradskog odbora HDZ-a grada Zadra je zadarski gradonačelnik dr. Zvonimir Vrančić. Od ukupno 179 članova koji su pristupili glasovanju, za Vrančića je glasovalo 125 birača, dok je za jedinu protukandidatkinju, Grozdanu Perić, glasovalo njih 46, izabranih na skupštinama 28 temeljnih ogranaka.

Za jedinog izravno izabranog izaslanika zadarskog GO za Opći sabor HDZ-a izabran je veteran dr. Živko Kolega, inače predsjednik Gradskog vijeća grada Zadra. Izborna skupština zadarskoga HDZ-a trajala je u subotu do večernjih sati, prvenstveno zbog dugotrajnog brojenja glasova za izaslanike za županijsku izbornu skupštinu. Naime, za 52 potrebna izaslanika javila su se čak 92 kandidata.

Izabran je i novi gradski odbor s 19 članova od 27 predloženih kandidata. Zanimljivo, nije ušla kandidatkinja za predsjednicu Grozdana Perić. Ipak, trećina glasova koju je ona osvojila u utrci s Vrančićem dalo je mjesta komentarima da zadarski HDZ nije više monolitan kao nekad.

U početnom dijelu 9-satne sjednice kojem su nazočili novinari, okupljenima se obratila dosadašnja predsjednica Ana Lovrin. Rekla je kako je prije osam godina u Zadru bilo 1110, a danas 3224 člana HDZ-a te da se članstvo stalno povećava.

U posljednje 22 godine HDZ je sam ili u koaliciji na vlasti u Zadru i Zadarskoj županiji. - Nažalost, ne mogu reći da smo pobijedili na svim izborima u protekle četiri godine, ali jesmo na onima koji su nam lokalno najvažniji i koje sami kreiramo - rekla je dosadašnja predsjednica zadarskoga HDZ-a Ana Lovrin podnoseći izvještaj o proteklom četverogodišnjem razdoblju u kojemu je HDZ dobio lokalne i izbore za vijeća mjesnih odbora, a izgubio predsjedničke i parlamentarne izbore, iz čega stranka treba izvući pouku.

Lovrin je istaknula da je HDZ u proteklom razdoblju svladao niz teških situacija koje su ostavile traga i na lokalni politički život i poziciju stranke u Zadru, ali je HDZ ipak zadržao povjerenje građana u “perspektivnom i za život poželjnom gradu” koji “preuzima ulogu nositelja regionalnog razvoja”.

Predrag Opačić



 

Primjedbe

Popularni postovi