LAGUMDŽIJA U ZAGREB, MILANOVIĆ IZ ZAGREBA

Milo za drago: Lagumdžija u Zagreb - Milanović iz Zagreba

Zlatko Lagumdžija, ministar vanjskih poslova BiH, u službenom je posjetu Hrvatskoj. Kako javlja HRT, Lagumdžiju će primiti ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić, predsjednik Hrvatskog sabora Boris Šprem, te prvi doprdsjednik Vlade i ministar gospodarstva Radimir Čačić.
Zlatko Lagumdžija

Na popisu Lagumdžijinih domaćina nema predsjednika Vlade Zorana Milanovića. Naime, nedavno je za Milanovićeva posjeta BiH, umjesto na radni ručak sa Milanovićem, Lagumdžija otišao na sastanak sa parlamentarnim izaslanstvom Republike Turske.  Lagumdžija je tadazamjerio Milanoviću navodnu nacionalnu obojenost njegovog posjeta, odnosno posjet hrvatskim enklavama u Središnjoj Bosni te Mostaru i Širokom Brijegu. Uz Lagumdžiju, na ručak nije došao ni premijer Federacije BiH Nermin Nikšić, također član SDP-a BiH.
>>Reakcije na Milanovićev posjet BiH: Svi zadovoljni osim Zlatka Lagumdžije
Kada dođu u Zagreb, primit ću ih ako budem u Zagrebu, komentirao je u Sarajevu Milanović njihov nedolazak. Međutim, Milanović očito nije u Zagrebu. Umjesto njega, u  ime Vlade Lagumdžiju će primiti prvi potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva Radimir Čačić.
>>Hague i Westerwelle upozorili BiH: Prilagoditi se novonastalim prilikama ili snositi posljedice
Član Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović izjavio je jučer da je interes BiH očuvati i unaprijediti dobrosusjedske odnose s Hrvatskom. Dodao je da je to uvjet daljnjeg napretka BiH na putu članstva u EU. Napomenuo je da isti cilj ima i Lagumdžijin posjet Hrvatskoj. Sličan stav izrekli su i ministri vanjskih poslova Njemačke i Velike Britanije William Hague i Guido Westerwelle u povodu dvadesete obljetnice međunarodnog priznanja BiH. (M.B.)

Primjedbe

Popularni postovi